Beach Volley. Bikini interzisi, nemtoaicele boicoteaza un turneu la Quatar

Vedetele germane din echipele de beach volley Karla Borger si Julia Sude au anuntat ca urmeaza sa boicoteze un turneu din Quatar din cauza interdictiei de a purta bikini pe teren.

Acestea sustin ca in timpul turneelor, ca si in timpul oricarui alt meci obisnuit isi fac doar treaba insa sunt impiedicate sa isi poarte tinuta de lucru. Duminica seara, Karla Borger a afirmat acest lucru in direct, la un radio public german Deutchlandfunk. Aceasta a continuat spunand ca este singura tara si singurul turneu in care guvernul le spune jucatoarelor de beach volley, si nu numai cum sa isi faca treaba. A mai adaugat ca nu este de acord acest lucru, critica aceste masuri.

Quatar este tara gazda a unui turneu organizat de Federatia Internationala de beach volley, in luna martie. Este pentru prima data cand acest stat mic din Golf gazduieste un astfel de turneu feminin, dupa ce a organizat, timp de sapte ani, o competitie masculina si in 2019 Jocurile mondiale de plaja, in cadrul carora jucatoarele aveau voie sa poarte costum de baie.

Insa, acum lucrurile stau diferit, jucatoarele fiind invitate sa poarte tricouri si pantaloni lungi in cadrul acestui turneu din Quatar, nu costumele de baie obisnuite. Aceasta decizie a fost motivata de Federatia Internationala de beach volley drept dorinta de a respecta traditiile si cultura tarii gazda. In revista Spiegel, Karla Boger a insistat asupra faptului ca, daca in vremuri normale, era bucuroasa sa se adapteze unei tari, caldura extrema care domneste in Qatar in aceasta perioada necesita purtarea unor bikini.

Coechipiera sa, Julia Sude a remarcat faptul ca Qatar a facut unele exceptii pentru atletele feministe in timpul Mondialelor la Atletism, in 2019. Karla Boger se intreaba de ce Qatar a fost aleasa tara gazda pentru acest turneu daca impune astfel de reguli, absurde, dupa parerea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *