Novak Djokovic a scris istorie la Australian Open

Jucătorul de tenis din Serbia Novak Djokovic a câştigat pentru a noua oară în cariera sa turneul Australian Open, la Melbourne. Numărul 1 mondial l-a învins în finală în trei seturi, 7-5, 6-2, 6-2, pe rusul Daniil Medvedev, după o oră şi 53 minute de joc.

Nole Djokovic, în vârstă de 33 ani, actualul număr unu mondial din tenisul profesionist, reuşise anterior să se impună în competiţia de la Antipozi în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 şi 2020. Anul acesa şi-a îmbunătăţit recordul de victorii în primul turneu de Mare Şlem al anului.

Sârbul şi-a trecut cu această ocazie în palmares al 18-lea titlul major, apropiindu-se la doar două succese de elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, marii săi rivali, ambii cu câte 20 de trofee de Grand Slam.

Djokovici doboară recordul lui Federer

Luna viitoare, Novak Djokovic va depăşi unul dintre recordurile deţinute în prezent de Roger Federer, cel al numărului de săptămâni petrecute în fotoliul de lider al clasamentului ATP (310).

Te-ar putea interesa:  O insectă descoperită în Constanța, denumită după Simona Halep

Daniil Medvedev (25 ani), numărul 4 mondial, care reuşise anterior o serie de 20 de victorii consecutive în circuitul profesionist, a pierdut duminică a doua finală de Mare Şlem din cariera sa, după cea de la US Open 2019, unde a fost învins în cinci seturi de Rafael Nadal.

Croatul Ivan Dodig şi slovacul Filip Polasek au cucerit titlul în proba de dublu masculin din cadrul Openului Australiei la tenis, după ce au învins în finală, cu 6-3, 6-4, perechea compusă din americanul Rajeev Ram şi britanicul Joe Salisbury, duminică la Melourne. Pentru tenismanul croat, acesta este al doilea trofeu de Mare Şlem din carieră, după cel cu cucerit la ediţia 2015 a turneului de la Roland Garros, unde a făcut cuplu cu brazilianul Marcelo Melo, actualul partener al românului Horia Tecău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *