Back to homepage

Clasament Germania, Bundesliga

Clasament Germania, Bundesliga

The latest soccer information here. Now fetching stats from football data source.
Bundesliga, care in traducere este “Liga Federala”, este o asociatia profesionala de fotbal din Germania care se poate lauda cu o multime de statistici uimitoare. Spre exemplu, este liga de fotbal cu cea mai mare prezenta medie pe stadioane, din intreaga lume. Nemtii iubesc fotbalul iar acest lucru este demonstrat de sumele impresionante care se invart in jurul acestui campionat si de spectacolul pe care il ofera.

Sezonul Bundesliga incepe in august si se incheie in mai, startul fiind luat de 18 echipe, ceea ce inseamna ca in fiecare an, fiecare echipa joaca 34 de meciuri. Rezultatele meciurilor sunt consemnate intr-un clasament Bundesliga, pe baza caruia se decide campioana, ocupantele locurilor in competitiile europene si echipele care retrogradeaza in liga a doua.

In aceasta pagina pot fi gasite toate informatiile despre Bundesliga:

  • Un clasament Germania la zi, cu rezultate actualizate frecvent si informatii despre ceea ce se intampla in competitie;
  • Un istoric al echipelor in sezonul actual;
  • Statistici referitoare la lupta pentru competitiile europene si pentru retrogradare;
  • Numarul de meciuri castigate, pierdute sau terminate la egalitate pe care fiecare echipa si le adjudeca;
  • Numarul meciurilor pe care echipele le-au jucat pana in prezent;
  • Modul in care evolueaza fiecare echipa.
  • Practic, un fan al campionatului din Germania poate sa gaseasca tot ceea ce il intereseaza intr-o singura pagina.

Cum evolueaza competitia de fotbal din Germania?

Pe baza rezultatelor din campionat exista 4 echipe care ajung direct in grupele Ligii Campionilor, o echipa care ajunge direct in grupele Europa League si o echipa care joaca in fazele de calificare ale Europei League.

Daca echipa care castiga cupa Germaniei este deja calificata in Europa League, locul 7 poate sa participe in preliminariile competitiei.

Echipele de la coada clasamentului isi disputa locurile pentru ramanerea in prima liga germana. Ultimele doua retrogradeaza la sfarsitul sezonului iar cea de pe locul 16 joaca un baraj pentru a putea ramane.

Lucruri interesante despre Bundesliga

  • Sumele care sunt rulate in campionatul german sunt de ordinul miliardelor. Mai exact, peste 2,5 miliarde de euro in fiecare an. O mare parte din bani vin de la televiziuni;
  • Cluburile din Bundesliga contribuie serios la economia Germaniei. Nu mai putin de 31000 de oameni au un job full time in acest domeniu;
  • Patru dintre cluburile de fotbal din Bundesliga sunt prezente in top 20 cele mai valoroase cluburi din lume: Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Shalke 04 si Hamburg SV.