Back to homepage

Clasament Olanda, Eredivisie

Clasament Olanda, Eredivisie

The latest soccer information here. Now fetching stats from football data source.
Olanda Eredivisie este a 11-a cea mai buna competitie fotbalistica din Europa. Liga Olandeza a fost infiintata in 1956, fiind mult mai tanara decat multe alte ligi din Europa, la doar 2 ani dupa ce fotbalul a devenit un sport oficial in Tara Lalelelor.

Astazi, in primul esalon olandez se lupta 18 echipe, diferentiate intre ele pe baza unui clasament.

Pentru microbisti, oferim un clasament Olanda complex, care ofera toate informatiile la zi despre tot ceea ce se intampla in campionat. Vei putea afla urmatoarele lucruri din acest clasament Eredivisie foarte bine pus la punct:

  • Rezultatele la zi din meciurile disputate intre echipele olandeze;
  • Istoricul tuturor meciurilor jucate in editia de campionat;
  • Statistici despre echipele care urmeaza sa se califice in campionatele europene, dar si despre cele care urmeaza sa retrogradeze;
  • Numarul de goluri date si primite;
  • Numarul de meciuri care au fost jucate pana in prezent;
  • Modul in care a evoluat fiecare echipa in parte: meciuri castigate, meciuri pierdute sau meciuri terminate la egalitate.

Cum se desfasoara competitia de fotbal din Olanda?

La fel ca in multe alte campionate din Europa, sezonul incepe in August si se incheie in Mai, dupa 34 de etape in care fiecare echipa joaca cu fiecare.

La sfarsitul sezonului, primele doua echipe din clasament au dreptul sa joace in meciurile de calificare pentru Champions League. Urmatoarele 5 echipe au dreptul de a juca in preliminariile Europa League.

O singura echipa retrogradeaza direct in Eredivisie, insa echipele de pe locurile 16 si 17 trebuie sa treaca printr-un play-off pentru a-si pastra locul.

Cele mai interesante lucruri despre Eredivisie

  • Cel mai prolific club olandez este Ajax Amsterdam. Acesta a castigat titlul Eredivisie de nu mai putin de 33 de ori in istoria de doar 63 de ani a campionatului. Locurile 2 si 3 sunt ocupate de Feyenoord Rotterdam si de PSV Eindhoven.
  • Media spectatorilor de pe stadioane este de aproape 20000 in fiecare meci, ceea ce este cat se poate de bine pentru o tara care nu este tocmai mare.
  • Principala competitie olandeza de fotbal este cunoscuta pentru scoala excelenta pe care o are. Exista o multime de tineri crescuti in Olanda care ajung sa joace la cel mai inalt nivel sau sa antreneze la cel mai inalt nivel. Cateva nume reprezentative sunt Johan Cruiff, Johan Neeskens, Willem van Hanagem sau Marco Van Basten.