Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) victima insultelor rasiste la Belgrad in Liga Europei

Atacantul AC Milan, Zlatan Ibrahimovic a fost victima unor insulte rasiste la Belgrad, joi, in cadrul Saisprezecimilor de finala (2-2).
De origine bosniaca, atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic a fost obiectul unor insulte cu caracter rasist, joi, la Belgrad. Pe imaginile difuzate saptamana trecuta de catre canalul N1, se poate observa jucatorul asezat in tribunele stadionului clubului din Belgrad si se poate auzi clar vocea unui barbat, ii spune de mai multe ori Balija (nume peiorativ dat musulmanilor din Bosnia de catre nationalistii sarbi).

Ibrahimovic a ales initial sa nu raspunda acestor insulte, hartuirii venite din partea suporterilor belgradeni. Fotbalisul a continuat sa urmareasca meciul ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, nu a schitat absolut niciun gest. In minutul 90+3 Steaua Rosie Belgrad a reusit sa egaleze chiar daca se aflau in inferioritate numerica.

Familia jucatorului a emigrat in anul 1977 in Suedia, cu patru ani inainte ca jucatorul lui Milan sa se nasca. Cu toate acestea, Zltatan si-a recunoscut si pretuit mereu originile balcanice.

Te-ar putea interesa:  CFR Cluj, victorie uriașă la Sofia

Care a fost replica celor de la Steaua Rosie Belgrad in urma acestui incident?

Imediat dupa meci, Steaua Rosie Belgrad a reactionat prin intermediul unui comunicat in care a tinut sa isi tina scuze varfului suedez. Steaua Rosie promite ca, impreuna cu autoritatile competente, va gasi vinovatul in cel mai scurt timp cu putinta si se va asigura ca acesta din urma suporta consecintele comportamentului complet nepotrivit. Conform obiceiurilor sarbesti, Steaua Rosie Belgrad a fost mereu o gazda buna si primitoare, acest lucru il stie intreaga Europa. Si intentioneaza sa ramana asa si in continuare deoarece nu tolereaza un asemenea comportament. A mai adaugat faptul ca Steaua Rosie Belgrad nu va permite unor persoane primitive sa arunce indoiala asupra ospitalitatii traditionale a Serbiei si a poporului sarb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *