Cluburile profesioniste de volei se opun mentinerii campionatului fara spectatori

13 din 14 cluburi care evolueaza in Liga A au cerut suspendarea provizorie a campionatului, cel putin pana pe data de 1 decembrie. Insa acest lucru nu s-a realizat.

13 din 14 cluburi profesionale care evolueaza in campionatul Frantei de volei masculin din prima divizie (Liga A) au cerut, in cadrul unui comunicat in care cer, tinand cont de situatia sanitara actuala, suspendarea provizorie a campionatului si reportarea meciurilor pentru perioada 26 decembrie – 17 ianuarie.

Liga nationala de volei, a explicat la inceput de noiembrie, ca ansamblul cluburilor s-au pronuntat pentru mentinerea activitatii fara spectatori. Este vorba despre campionatul din Liga A si Liga B masculin precum si de campionatul din Liga A feminin.

Actualmente, aceasta declaratie este contrazisa chiar de catre cluburile care au semnat acest comunicat. Doar clubul Nice a refuzat sa semneze acest comunicat, asta deoarece presedintele sau este in egala masura presedinte in cadrul Ligii Nationale de Volei. Guvernul a fixat sfarsitul perioadei de lockdown pentru data de 1 decembrie. Un bilant a fost facut dupa acea data si o eventuala decizie va fi luata.

Clubuile profesioniste de volei – dar si cele de rugby, de baschet si de handabl – considera ca a juca in continuare cu usile inchise va fi extrem de dificil din punct de vedere financiar pentru lumea sportului. In handbal, decizia de a continua meciurile fara spectator, decizie luata de Liga Nationala si impusa de izolarea decisa de autoritati, a fost contestata de unele cluburi precum Nantes, Chambery sau Aix.

Cluburile sportive vor avea mari pierderi daca aceasta situatie continua. Presedintele echipei Nantes estimeaza ca pierderile pentru clubul sau se ridica la 200 000 de euro pe meci daca meciurile se joaca in continuare fara spectatori. Ceea ce inseamna ca pierderile sunt imense…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *