Nationalele Romaniei de volei au promovat in Golden League

Nationalele Romaniei de volei, atat cea masculina cat si cea feminina au reusit sa castige Silver League promovand astfel in Golden League, alaturi de cele mai valoroase echipe de volei din lume.

Echipa masculina de volei a Romaniei a reusit sa castige ieri, la Alexandria, Silver League, dupa ce a infrant in finala echipa Greciei cu scorul de 3-0. Echipa antrenata de Danut Pascu a reusit sa castige si grupa de calificare cu un maxim de puncte, dupa dublele disputate cu echipele din Danemarca, Azerbaidjan si Georgia. In finala, echipa masculina de volei a reusit sa treaca de Grecia, tot cu un succes dublu, 3-2 la Pireu si mai apoi la Alexandria cu scorul de 3-0. A fost o victorie clara a echipei romanesti care nu le-a dat nicio sansa elenilor, conducand in permanenta inca din primele minute ale partidei.

Echipa fetelor a avut parte de emotii mai mari decat baietii in finala din cadrul Silver League in care a jucat cu echipa Sloveniei. Deoarece au pierdut in meciul tur cu scorul de 3-1, fetele aveau nevoie de un scor de 3-0 sau 3-1 in returul din Alexandria dupa care sa castige si setul de aur. Acest lucru s-a si intamplat de altfel. Au reusit sa isi spulbere rapid adversarele si sa castige Golden Set cu 15-12.

Echipa feminina de volei, antrenata de italianul Luciano Pedullà se gandeste acum la Campionatul European care va avea loc intre 23 august-8 septembrie in Slovacia, Turcia, Polonia si Ungaria. Fetele noastre au nimerit in grupa de la Budapesta, acolo unde vor juca in ordine cu Olanda, Ungaria, Estonia, Croatia si Azerbaidjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *