Avantajele bicicletelor de trekking – confort, siguranta si fiabilitate

bike-1303792_960_720

Bicicletele de trekking sunt o varianta din ce in ce mai populara pe soselele noastre pentru cei care isi doresc un mijloc de transport pe distante medii, fie ca vorbim de astfalt sau chiar de drumuri mai putin bune, aproape off road. Practic, bicicletele de trekking (sau biclicletele cross cum mai sunt ele cunoscute) sunt o incrucisare intre cursiere si bicicletele de tip mountain bike, astfel ca reprezinta o varianta foarte viabila de transport atunci cand dorim sa mergem la munca pe distante ceva mai mari sau chiar cand dorim sa pedalam de placere pe drumuri ce includ sosea si/sau zone neasfaltate.

Avantajele bicicletelor de trekking sunt, fara discutie, confortul, siguranta si fiabilitatea lor. Daca vrei sa mergi pe asfalt, dar fara sa ai nevoie de viteze mari precum in cazul folosirii unei cursiere, vei avea un ghidon drept si inalt, ceea ce iti va oferi o pozitie verticala, mult mai comoda. Le puteti vedea va fiind similare cu bicicletele traditionale, dar ai cu o pozitie de pedalare mult mai ridicata si mai relaxata. Astfel, pentru naveta la birou sau plimbari scurte, fara o viteza deosebita, reprezinta solutia ideala.

Te-ar putea interesa:  Noi medalii de aur pentru canotorii români

Din punct de vedere al sigurantei, bicicletele de trekking sunt echipate, de obicei, cu frane de tip V-brake sau torpedo. Variantele de cauciucuri sunt mai late decat la o bicicleta obisnuita, asemanandu-se la acest aspect cu bicicletele mountain bike. Rotile vor avea 26 inci, dar exista si variante de biciclete de trecking cu roti de 29 inci. Acest lucru ajuta la mersul pe drumuri neasfaltate sau accidentate, fiind ajutate de suspensii si cauciucuri mai late. Dat fiind ca aceste tipuri de biciclete vor fi utilizate mai mult pe drumuri drepte, nu este necesar ca ele sa aiba o transmisie prea multe viteze.

Bicicletele de trekking sunt unele dintre cele mai fiabile de pe piata, cu cadrul din aluminiu sau fibra de carbon. In acest caz greutatea poate varia, ceea reprezinta un criteriu important de achizitie. Nu iti doresti o bicicleta grea sau foarte grea, daca nu o poti sustine din punct de vedere fizic, de aceea e bine sa ai in vedere acest lucru. Nu uitati ca existe si variante de biciclete de trekking create special pentru femei, deosebirile majore fiind pozitia mai joasa a tubului superior al cadrului (pentru urcarea mai facila), un top bar mai scurt, un ghidon mai ingust si o sa adaptata special pentru femnei.

Te-ar putea interesa:  Echipament pentru antrenarea umerilor: recomandări privind ganterele reglabile

In concluzie, bicicletele de trekking sunt recomandate atunci cand nu avem neaparata nevoie de un mountain bike, dar nici de o cursiera. Ne putem folosi de ele pentru deplasari dese si pe distante medii, avand avantajul mersului mai comod si cu viteze acceptabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *