Cum pregătești mașina înainte de concediu – pregătiri pentru vacanța ideală

A15.Damage@stirisportive.ro@declaratie Euroins 1

Vara e aici! Acum e momentul în care toată familia vrea să se distreze, să viziteze cât mai multe locuri și să trăiască noi experiențe. Ai plănuit vacanța de ceva timp, iar acum, pe ultima sută de metri, nu îți rămâne decât să te pregătești pentru mult așteptata pauză de relaxare.

Suntem aproape convinși că ai aranjat bagajele așa cum o faci de obicei. Nu ți-a scăpat nimic din vedere și ai reușit să pui în valiză toate lucrurile atât de necesare pe parcursul călătoriei. Dar ce spui despre mașină? Te-ai gândit că și ea trebuie pregătită pentru concediu? În primul rând, este necesar să verifici dacă aceasta funcționează corespunzător, apoi va trebui să te asiguri că ai pus în ordine absolut toate documentele ei. Cum, de cele mai multe ori, vacanța implică un drum lung, e foarte important ca toate actele să fie valabile și la îndemână. Nu se știe niciodată când poți fi implicat într-un accident. Nu trebuie să fie neapărat vina ta, ci doar să fii în acel moment în calea unui șofer imprudent. Din acest motiv, ar fi ideal ca asigurarea mașinii tale să fie încă valabilă. În plus, este bine să știi ce ai de făcut în cazul unui astfel de eveniment neplăcut și care sunt documentele necesare deschiderii unui dosar de daună, de la bulletin și certificate de înmatriculare, și până la declaratie Euroins, de exeplu. Iată cum ar trebui să pregătești mașina pentru vacanța în familie:

Te-ar putea interesa:  Anglia s-a calificat în finala Cupei Mondiale la rugby

Programează o scurtă vizită pentru revizie

Poate că și tu te numeri printre șoferii care își cunosc foarte bine mașina și simt când aceasta are nevoie de mici reparații, dar atunci când pleci la drum lung e indicat să treci totuși pe la service. Oricât de atașat ai fi de mașina ta, există posibilitatea ca aceasta să aibă mici probleme pe care tu să nu le fi sesizat. Gândește-te doar cum ar fi să pornești la drum și fix la jumătatea călătoriei să-ți dai seama că toba stă să cadă sau că nu ai suficientă presiune în pneuri. Ai grijă să verifici atât uleiul, cât și filtrele, distribuțiași plăcuțele de frână. În plus, ai putea achiziționa chiar și unul sau două becuri în plus. Nu se știe niciodată când ai nevoie de o nouă sursă de lumină. Și pentru că am adus în discuție revizia, iar acum mașina ta prezintă siguranță, nu ar strica să o și cureți. Sentimentul că urmează să călătorești cu o mașină curată parcă te faci să pornești cu un vibe mult mai fresh.

Te-ar putea interesa:  10 cele mai bune cazuri CS2 în 2024

A15.Damage@stirisportive.ro@declaratie Euroins 2

Asigură-te că ai luat toate documentele cu tine

În mod normal, știi că documentele mașinii ar trebui să rămână permanent acolo, însă vorbeam mai sus despre curățenie. Dacă te-ai apucat să pregătești mașina până la cel mai mic detaliu, ai grijă să pui toate documentele la loc. Poate le ții în torpedou sau ai un alt loc special pentru acestea. În plus, aruncă o privire și asupra valabilității. Nu ai vrea să pornești la drum cu Rovinieta expirată. Apoi…Ai permisul la tine, da?

A15.Damage@stirisportive.ro@declaratie Euroins 3

Nu uita să aranjezi bagajele într-un mod cât mai compact

Probabil că ești tentat să iei cât mai multe lucruri cu tine în vacanță, considerând că vei avea nevoie de toate. Știm cu toții că realitatea e diferită și ni se întâmplă adesea să luăm cu noi aproape tot sifonierul, purtând doar câteva tricouri. Din acest motiv, nu ar strica să-ți întocmești o listă cu ceva timp înainte. Aranjează lucrurile în valize și depozitează-le pe toate în portbagaj. Cu cât acestea vor fi mai compacte, cu atât spațiul din mașina nu va fi unul sufocant. Chiar nu ai de ce să o încarci prea mult, ocupând inclusiv bancheta din spate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *