Gyor, o echipa neinvinsa de mai bine de trei ani

1099 de zile, aceasta este durata invincibilitatii echipei Gyor in Liga Campionilor. Invingator al competitiei in cinci reprize, printre care ultimele trei editii consecutive (2017,2018,2019), campioana din Ungaria nu a mai cunoscut nicio infrangere de mai bine de trei ani pe scena europeana, dintr-un total de 50 de meciuri.

O reusita incredibila care ajuta echipa Gyor sa intre in istoria handbalului feminin international. Mastodontul ungur domina scena europeana inca din anul 2013, data primei reusite din cadrul Ligii Campionilor si zdrobeste concurenta senzon dupa sezon. De la Victoria din 5 februarie 2018 impotriva Nykobing, echipa maghiara nu a mai avut parte de niciun fel de infrangere, afisand un bilant incredibil de 43 de victorii si 7 meciuri nule. Gyor se bazeaza pe un efectiv minunat, compus din numeroase jucatoare internationale experimentate. Cu trei meciuri nule, Brest este echipa care i-a pus cele mai multe probleme si piedici echipei din Ungaria in aceasta serie. Echipa franceza aproape a reusit sa stopeze dinamica echipei maghiare.

Te-ar putea interesa:  Dinamo Bucuresti a aflat cu cine va juca in play-off-ul pentru optimile Ligii Campionilor

Pentru dependentii de cifre, Gyor a jucat cu 17 adversare diferite in aceasta perioada de trei ani, cu echipe provenite din 12 natiuni diferite. Din 50 de meciuri, unguroaicele au castigat cinci meciuri la o diferenta de un gol si 20 de meciuri cu 11 goluri sau mai mult in avans. Cel mai slab randament ofensiv pentru clubul maghiar a fost de 25 de goluri inscrise in fata echipei Rostov.
In acest weekend, echipa Gyor se pregateste sa joace un soc enorm in Liga Campionilor, cu CSKA Moscova, liderul actual al grupului sau. Povestea frumoasa risca sa se incheie sambata pentru echipa maghiara care va ramane, orice s-ar intampla, cu aceasta serie de 50 de meciuri fara nicio infrangere in Liga Campionilor. O performanta incredibila in orice caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *