Romania a castigat insa acest lucru nu a fost suficient

Tricolorii aveau nevoie de o victorie cu 3-0 in fata Portugaliei ceea ce le-ar fi asigurat o avansare in « optimi ». Insa, au reusit sa castige primul meci din cadrul CE, din ultimii 30 de ani cu scorul de 3-1 ceea ce nu a fost insa suficient.

Necesara a fost o hora deosebit de palpitanta in trei pentru a se putea stabili ocupanta locului 4 din cadrul grupei A, ultimul calificant in optimile de finala ale Campionatului European.

O hora din care au iesit in cele din urma zambitori grecii, cei care ieri au stat pe margine si doar i-au urmarit cu sufletul la gura dansand pe romani si pe portughezi in infruntarea de la Montpellier.

Echipa noastra avea nevoie de o victorie cu 3-0 pentru a avea asigurata promovarea in faza urmatoare, ceva ce parea un lucru posibil dupa un prim set controlat in fata lusitanilor, 25-21. Tricolorii, condusi de capitanul Lica, intrat pe teren inca de la inceput in acest meci, au fost mereu in fata. De cealalta parte, adversarii au parut amortiti, acuzand oboseala dupa victoria contra Greciei din ziua anterioara.

Te-ar putea interesa:  Volei Alba Blaj rateaza pentru a patra oara calificarea in grupele Ligii Campionilor

In partea a doua insa, lucrurile s-au schimbat putin. Un act sovaitor, care in cele din  urma i-a costat pe tricolori calificarea in „optimi”. L-au pierdut la 19, insa au revenit in urmatoarele doua pentru a pune in bilantul acestei editii prima izbanda. Avansarea din grupa nu mai era posibila – ar fi trebuit ca urmatoarele seturi sa fie smulse fara a ceda mai mult de 20 de puncte in total.

Au gasit insa resursele necesare de a se impune in continuare, la 18 si la 23, chiar daca spre final emotiile incepusera sa apese. Daca ar fi obtinut un punct in plus, lusitanii ar fi mers ei mai departe. Asa insa, cei care au continuat au fost grecii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *