Meciul anului în Spania va avea loc pe 18 decembrie

Primul El Clasico al sezonului, între marile rivale FC Barcelona şi Real Madrid, se va disputa  în ziua de 18 decembrie, pe stadionul Camp Nou, a anunțat Comitetul pentru competiţii al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF). Inițial, derby-ul așteptat de întreaga lume urma să aibă loc pe 26 octombrie, în cadrul etapei a 10-a din Primera Division.
Cele două cluburi s-au pus de acord în privinţa datei de disputare, în condiţiile în care Liga spaniolă de fotbal ar fi dorit ca meciul Barca – Real să aibă loc pe 4 sau 7 decembrie, pentru a nu se suprapune cu meciurile din Cupa Spaniei programate chiar pe 18 decembrie.
Liga a propus, totodată, inversarea ordinii de disputare a meciurilor tur-retur dintre Barca şi Real, variantă respinsă însă de cele două grupări.
Mult aşteptatul derby Barca – Real a fost amânat din cauza protestelor violente care au avut loc în ultima perioadă la Barcelona şi în diverse oraşe din Catalonia, după anunţarea sentinţelor în cazul liderilor mişcării pentru independenţa catalană, soldate cu circa 600 de răniţi.
El Clasico este urmărit anual de aproximativ 650 milioane de telespectatori din întreaga lume, potrivit cifrelor furnizate de Liga spaniolă de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *