Nneka Onyejekwe trasfer la Dinamo

Echipa de volei Dinamo Bucuresti a reusit sa efectueze un transfer sonor in aceasta pauza competitionala. Nneka Onyejekwe in varsta de 30 de ani, nimeni alta decat capitana in echipa Romaniei, a reusit sa semneze un contract valabil timp de doi ani cu gruparea alb-rosie.

Cea mai buna jucatoare din Romania in ultimii trei ani, Nneka Onyekekwe isi doreste cu orice pret sa castige titlul cu Dinamo. Clubul din Stefan cel Mare viseaza la randul sau sa castige din nou campionatul dupa o pauza de mai bine de 30 de ani.

Dinamo este de 21 de ori campioana Romaniei insa nu mai reusit sa castige un titlu inca de la Revolutie, din 1989 adica. Adica din anul in care jucatoarea de volei Nneka Onyejekwe se nastea la Hateg, in judetul Hunedoara. Au trecut mai bine de 30 de ani de atunci, si, in acest an, se anunta o batalie grea pentru Dinamo.

Jucatoarea de volei Nneka a mai jucat volei in Romania la Metal Galati si la Volei Alba Blaj, fiind de numai putin de 6 ori campioana a Romaniei. Cu echipa din Blaj a jucat o finala de Liga Campionilor, in 2018, si o finala de CEV Cup, in 2019. A fost desemnata cel mai bun centru din Liga Campionilor in editia din 2018.

Onyejekwe a fost campioana si in Franta, cu echipa Racing Club de Cannes, in Elvetia, cu Volero Zurich, dar si in Germania, cu Dresdner Sportclub.

Fratele Nnekai, Chike Onyejekwe, este si el sportiv de performanta. Este cu trei ani mai mare  decat Nneka si e handbalist la CSM Bucuresti. Chike este, de asemenea, component al echipei nationale a Romaniei si a mai trecut, in cariera, pe la HCM Constanta, Stiinta Bacau, HC Odorhei sau CSM Ploiesti.

A fost si el campion al Romaniei pe vremea cat a evoluat pe Litoral, dar a castigat si Challenge Cup, cu HC Odorhei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *