Italia: campionatul mondial de volei masculin va debuta pe 23 septembrie

Liga de volei italiana si-a publicat calendarul pentru sezonul 2020-2021. Sezonul va debuta cu Final Four din cadrul Supercupei Italiei.

Liga de volei italiana si-a publicat recent calendarul Campionatelor 2020-2021. Cele 12 echipe din Serie A1, prima divizie, vor incepe sezonul regulat pe data de 23 septembrie si il vor termina pe data de 14 februarie 2021. Sezonul trecut a fost scurtat si anulat in luna aprilie din cauza pandemiei cu coronavirus. Nicio echipa campiona nu a fost desemnata.

La fel ca in Franta, unde finalele Cupei Frantei vor deschide sezonul, Italia a plasat un Final Four de Supercupa inainte de a incepe Campionatul. Cele patru echipe clasate in Campionat inainte de a fi anulat isi vor disputa semi-finalele pe data de 13 si 20 septembrie (tur-retur), finala urmand sa aiba loc la Verona pe data de 25 septembrie. Cele patru echipe, Civitanova, Trente, Modene si Perouse sunt deja calificate in sferturile de finala a viitoarei Cupe Italia.

In ceea ce priveste Campionatele Europene 2021 la volei masculin, daca pandemia cu coronavirus o va permite, in august-septembrie vor avea loc calificarile pentru Campionatele Europene 2021 la volei masculin respectiv volei feminin.

Romania face parte din grupa E alaturi de Elvetia, Slovacia si Albania. Lupta pentru calificare se va duce intre tara noastra si slovaci. Vor exista 6 etape tur-retur conform ultimelor informatii.

Turneul final va avea loc in Polonia, Estonia, Cehia si Finlanda, se vor califica invingatoarele celor 7 grupe si cele mai bune cinci echipe de pe locurile secunde. Pe langa cele patru gazde amintite mai sus, in turneul final mai sunt calificate in mod direct, in urma precedentului campionat european 8 echipe : Slovenia, Franta, Rusia, Italia, Ucraina, Serbia, Belgia si Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *