România, doar egal cu Finlanda

Selecţionerul Edward Iordănescu s-a arătat mulţumit de evoluţia echipei naţionale de fotbal a României, chiar dacă nu a reuşit decât un rezultat de egalitate, vineri, în partida cu Finlanda, scor 1-1, afirmând că în acest meci s-a câştigat „mentalitate pentru viitor”.

„Am început jocul şi am pregătit jocul pentru cele trei puncte. Din păcate, perioada din iunie ne-a forţat să ne asumăm acest lucru, cu riscurile care vin odată cu acest amănunt. Am început cu o echipă cu medie de vârstă de 26 de ani, am păstrat un nucleu de jucători pe marginea căruia dorim să construim şi îmi doresc să pregătim o echipă pentru viitor. Nu am câştigat cele trei puncte astăzi, dar cred că am câştigat mentalitate pentru viitor, cred că am arătat că avem viitor, cred că am arătat că putem să jucăm fotbal, cred că am arătat că putem să producem şi rezultate şi asta ne dă speranţe. Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor, pentru că au arătat că au caracter”, a declarat Iordănescu la Antena 1.

Te-ar putea interesa:  Campioana Europei este Italia, după o victorie la penalty-uri, pe Wembley

Tehnicianul a precizat că în partida din Finlanda, echipa României a avut şi neşansă, plătind acum tribut pentru rezultatele nefavorabile înregistrate în luna iunie: „Cred că a fost destul de mult şi neşansă să intrăm cu 0-1 la pauză, pentru că am început bine, am reacţionat bine. Am avut o circulaţie bună a mingii, am avut mişcare în teren, am avut mobilitate, am adus mingi în partea adversă şi cred că meritam să intrăm cu alt rezultat la pauză. Ceea ce a fost îmbucurător a fost că echipa a continuat să caute golul în repriza a doua, am controlat jocul minute bune, ceea ce a făcut să marcăm şi să avem o serie importantă de situaţii. Jocul a arătat mai multă personalitate, am avut o posesie mult mai bună. Am avut o acurateţe la pase de 88% şi asta spune multe. E adevărat că pe final de joc puteam să pierdem, dar trebuie să ştiţi faptul că ne-am asumat şi riscuri, am căutat rezultatul şi au avut două ocazii foarte bune pe tranziţie. Din păcate plătim acum pentru ceea ce a însemnat perioada din iunie”.

Te-ar putea interesa:  Calificare istorică pentru Maroc în semifinalele Campionatului Mondial

El a precizat că niciun jucător nu poate fi tras la răspundere pentru prestaţia din meciul de vineri seara.

„O să analizăm, dar nu cred că poate fi scos în faţă vreun jucător pentru lipsă de atitudine. Echipa a arătat un alt spirit, încerc să revigorez tot ce înseamnă mentalitatea. Dacă rezultatele erau un pic mai bune în vară, acum vorbeam cu mult mai mult entuziasm. Eu mă leg de aceste semnale pozitive, am încredere în potenţialul acestei echipe şi că într-un timp relativ scurt putem să ne ridicăm nivelul. Eu nu sunt subiectiv când spun că am avut neşansă din momentul în care am venit, cu foarte multe probleme. Dacă avem cât de cât lotul complet şi jucătorii importanţi valizi şi în formă la nivelul echipelor de club, putem să arătăm mult mai bine decât am arătat în iunie şi chiar decât am arătat în această seară”, a completat Iordănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *