Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis

Legendarul tenisman elveţian Roger Federer şi-a anunţat joi retragerea din activitatea sportivă, el indicând că ultimul turneu la care va participa va fi competiţia pe echipe Laver Cup, săptămâna viitoare la Londra, informează Reuters.

Tenismanul cu 20 de turnee de Mare Şlem câştigate a precizat că ultimii trei ani au fost dificili din punct de vedere fizic, cu mai multe accidentări şi operaţii. Este deci normal ca el să se retragă la vârsta de 41 de ani, după mai mult de 1.500 de meciuri disputate şi 24 de ani petrecuţi în circuit, notează site-ul radioteleviziunii elveţiene RTS.

„Am muncit mult ca să revin la cel mai bun nivel al meu şi să fiu competitiv. Ştiu însă de asemenea care sunt limitele corpului meu şi capacităţile mele. Iar ultimele mesaje ale corpului meu au fost clare”, a scris Federer, care s-a născut pe 8 august 1981.

„Iar în cele din urmă ţie, tenisului, te iubesc şi nu te voi părăsi niciodată”, a încheiat sportivul născut la Basel scrisoarea sa.

Te-ar putea interesa:  Elvețienii spun că Federer e cel mai mare jucător de tenis

Federer nu a mai participat la nicio competiţie de la ediţia din 2021 de la Wimbledon.

Echipa Suediei a învins cu 2-1 formaţia Argentinei, marţi la Bologna, în prima zi a fazei grupelor Cupei Davis la tenis.

Elias Ymer, numărul 119 mondial, a dus primul punct scandinavilor, la finalul meciului câştigat în trei seturi, 6-4, 3-6, 7-6 (7/4), în faţa lui Sebastian Baez (locul 37 ATP), în Grupa A a competiţiei, după ce sud-americanul reuşise să salveze cinci mingi de meci.

Fratele său, Mikael Ymer, s-a descurcat şi mai bine în faţa celui mai bun jucător al argentinienilor, Diego Schwartzman, ocupantul locului 17 în clasamentul mondial, de care a dispus cu 6-2, 6-2.

În Grupa B, Coreea de Sud a fost la un pas de surpriză în duelul cu Canada (1-2), după ce Kwon Soonwoo l-a învins pe Felix Auger-Aliassime, în timp ce Australia nu a avut nicio problemă la debutul său în Grupa C, împotriva Belgiei, de care a dispus cu 3-0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *