Presa din Portugalia dă de pământ cu Naționala lui Cristiano Ronaldo după ce a ratat calificarea la Mondiale

„Ruşine mondială”, „eclipsă totală”, „mizerabil”: presa portugheză nu a fost deloc blândă după înfrângerea suferită duminică de naţionala de fotbal a acestei ţări în faţa Serbiei (1-2) în preliminariile Cupei Mondiale 2022, relatează cotidianul belgian La Derniere Heure.

Echipa antrenată de Fernando Santos avea nevoie de un egal în meciul de la Lisabona pentru a încheia pe primul loc grupa, ceea ce i-ar fi asigurat calificarea directă la CM 2022. Pentru a ajunge la Mondialul din Qatar, lusitanii vor trebui să treacă prin baraje în luna martie.

Presa portugheză de luni nu a digerat eşecul împotriva Serbiei. „Ruşine mondială”, scrie luni pe prima pagină ziarul de sport Record. Publicaţia îl atacă pe selecţioner: „Speriat, inginerul (meseria lui Fernando Santos înainte de a se lansa în fotbal – n. r.) iroseşte calificarea în Qatar.”

A Bola îşi exprimă la rândul său decepţia pe prima pagină, titrând fără menajamente „Mizerabil”. Potrivit acestui ziar, campioana Europei din 2016 a avut totul în mână pentru a obţine calificarea, dar a stricat totul, iar barajele sunt „meritate”.

Te-ar putea interesa:  Radoi a anunțat lotul pentru meciurile cu Liechtenstein, Islanda și Macedonia de Nord

În fine, O Jogo a denunţat o „eclipsă totală”.

Vizat de critici pentru jocul modest arătat de o naţională seducătoare pe hârtie, Fernando Santos şi-a asumat responsabilitatea pentru această înfrângere şi a asigurat că echipa va fi prezentă la Mondialul din Qatar după baraje.

Cristiano Ronaldo nu a putut să se transforme în erou într-o partidă în care nu a avut niciun şut pe spaţiul porţii. După meci, televiziunea portugheză a surprins un gest de frustrare al atacantului la adresa antrenorului său, înainte de a-i strânge acestuia mâna.

După cum s-a anunţat, Cristiano Ronaldo a admis că nu există scuze pentru ratarea primului loc, însă este convins că naţionala lusitană va prinde biletele pentru turneul final din Qatar la baraj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *