FIFA schimbă mingea pentru ultimele meciuri de la Mondiale

Semifinalele şi finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar se vor disputa cu o nouă minge, denumită Al Hilm (Visul, în limba arabă) şi decorată cu nuanţe de vişiniu care amintesc de drapelul Qatarului, a anunţat duminică FIFA, citată de AFP.

Al Hilm va înlocui astfel balonul Al Rihla (Călătorie), folosit de la debutul actualului turneu final.

„Al Hilm va fi mingea oficială de meci pentru semifinale, meciul pentru locul trei şi finala” programată în data de 18 decembrie, pe Lusail Stadium, a scris Federaţia internaţională de fotbal într-un comunicat.

Predominant albă, cu modele de culoare vişinie, Al Hilm ia locul predecesoarei sale Al Rihla, care avea dungi albastre şi roşii, evidenţiate cu auriu.

Noul balon, produs de compania Adidas, va fi echipat cu ‘tehnologie semi-automatizată de semnalizare a ofsaid-ului” (SAOT), la fel ca şi Al Rihla. Este vorba de un senzor plasat în centrul mingii şi care transmite date de 500 de ori pe secundă, determinând când balonul este jucat mult mai precis decât ar putea să o facă ochiul uman.

Te-ar putea interesa:  Olanda și Argentina merg mai departe la Mondiale

FIFA a introdus utilizarea acestei tehnologii în timpul acestei Cupe Mondiale, fiind menită să accelereze şi să facă deciziile de arbitraj mai fiabile. SAOT trebuie să permită stabilirea în orice moment a poziţiei jucătorilor şi a mingii, facilitând detectarea ofsaid-urilor fără a înlocui însă decizia arbitrilor.

Preşedintele francez Emmanuel Macron se va deplasa în Qatar pentru a asista la semifinala Cupei Mondiale de fotbal pe care selecţionata Franţei o va disputa împotriva Marocului, miercuri 14 decembrie, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, informează AFP.

Ministrul francez al Sportului, Amelie Oudea-Castera, care a asistat sâmbătă seara la partida din sferturile de finală dintre Franţa şi Anglia (scor 2-1), a făcut acest anunţ duminică dimineaţa, la postul public France Info.

„Voi reveni miercuri împreună cu preşedintele, detaliile călătoriei rămân de stabilit. Şi-a asumat acest angajament şi îl va respecta. Îl va respecta cu bucurie”, a declarat Amelie Oudea-Castera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *