David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv al CS Dinamo

Înotătorul David Popovici, medaliat cu aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori şi juniori în probele de 100 m şi 200 m liber, a fost desemnat, marţi, sportivul anului 2022 de către Clubul Sportiv Dinamo în cadrul unei gale care a avut loc la Hotelul Athenee Palace Hilton din Capitală.

Multiplul campion a fost reprezentat la festivitate de tatăl său, Mihai Popovici, el fiind în aceste zile în Australia acolo unde participă la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 metri) de la Melbourne.

Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa, a declarat în cadrul galei că gruparea pe care o conduce este mândră de realizările sportivilor săi în 2022 şi este pregătită să îi sprijine în continuare anul viitor când sunt programate calificările pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

„Ca să rezum în câteva cuvinte anul 2022 o să spun: David Popovici, Ancuţa Bodnar, Iulian Teodosiu, Alin Alexuc, echipa masculină de handbal, echipa de volei masculin. Privind însă în viitor, ne aşteaptă un an greu pentru că urmează calificările la Jocurile Olimpice. Însă mesajul nostru către sportivi este că suntem pregătiţi să îi sprijinim. Suntem pregătiţi să avem cea mai bună campanie de calificare la Jocurile Olimpice de până acum. Sper ca împreună să ducem România pe culmile performanţei, ca întotdeauna”, a afirmat Popa.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că rezultatele din 2022 sunt excepţionale ţinând cont că în acest an o dată „la două zile un sportiv dinamovist a câştigat o medalie pentru România” la competiţiile internaţionale.

„Gala din această seară reuneşte o mare familie, cea a Clubului Sportiv Dinamo. Sunt sportivi talentaţi, care prin rezultatele lor sunt adevăraţi ambasadori ai României. Eu sunt mândru că sportivii noştri se numără printre cei mai buni din lume. În anul 2022 clubului Dinamo a obţinut 172 de medalii, dintre care 71 de aur, 57 de argint şi 44 de bronz. Este un palmares bogat în spatele căruia stă multă pasiune, efort şi determinare. Practic, la două zile un sportiv dinamovist a câştigat o medalie pentru România. Performanţa este cuvântul care defineşte cel mai bine aceste rezultate”, a afirmat Bode.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a subliniat de asemenea contribuţia sportivilor dinamovişti la rezultatele obţinute de România în 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *