Ralf Rangnick, noul antrenor al Austriei

Germanul Ralf Rangnick, actualul antrenor interimar al echipei engleze de fotbal Manchester United, a fost numit, vineri, în funcţia de selecţioner al Austriei, a anunţat Federaţia de specialitate din această ţară, la o lună după ce compatriotul său Franco Foda şi-a anunţat demisia de la cârma echipei, informează AFP.

Tehnicianul german, în vârstă de 63 de ani, care va rămâne în paralel consilier al clubului englez, va semna într-o primă fază un contract pe o durată de doi ani, a adăugat federaţia.

Rangnick confirmase că va rămâne la clubul din Premier League în rolul de consultant după ce olandezul Erik ten Hag îl va înlocui pe banca tehnică la finele acestui sezon, însă refuzase să vorbească despre noua sa misiune.

Rangnick l-a înlocuit pe norvegianul Ole Gunnar Solskjaer în luna noiembrie la United, cu un mandat până la finele acestui sezon.

Germanul Franco Foda îşi anunţase demisia la sfârşitul lunii martie, după ce naţionala austriacă a fost eliminată din cursa pentru calificarea la Cupa Mondială din 2022.

Te-ar putea interesa:  Mirel Rădoi s-a infectat cu Covid-19 înaintea meciurilor Naționalei

Atacantul Mason Greenwood, legitimat la echipa engleză de fotbal Manchester United, care e acuzat de viol şi agresiune, va rămâne sub control judiciar până la jumătatea lunii iunie, a anunţat, vineri, poliţia locală, citată de AFP.

Arestat pe 30 ianuarie, jucătorul în vârstă de 20 de ani a fost eliberat sub control judiciar la începutul lunii februarie.

„O solicitare a fost depusă la tribunal pentru prelungirea controlului judiciar după data de 30 aprilie, însă audierea sa nu va avea loc mai devreme de jumătatea lunii iunie. Suspectul rămâne în libertate condiţionată până la audiere”, a anunţat poliţia din Manchester într-un comunicat dat publicităţii.

Greenwood a fost arestat iniţial la începutul lunii februarie, după ce o tânără l-a acuzat de viol şi agresiune. Ancheta poliţiei a fost deschisă după postarea pe reţelele de socializare a unor imagini şi videoclipuri care arată o tânără cu faţa însângerată şi cu vânătăi pe corp, împreună cu textul: „Pentru oricine vrea să ştie ce-mi face în realitate Mason Greenwood”. Imaginile au fost ulterior retrase.

Te-ar putea interesa:  Anglia ”It's coming home” de la Campionatul Mondial

La câteva ore de la primele acuzaţii care i-au fost aduse, Mason Greenwood, considerat unul dintre starurile în ascensiune din fotbalul englez, a fost suspendat până la noi ordine de la antrenamente şi competiţii de către clubul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *