Becali, departe de stadionul Steaua

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, miercuri, că finanţatorul clubului de fotbal FCSB, Gigi Becali, ar putea juca pe orice arenă, dar pentru a închiria Stadionul Steaua are nevoie în primul rând de acordul proprietarilor acestuia.

„Domnul Becali nu închiriază stadioane… el ar putea închiria oriunde vrea. Dar ar trebui să accepte acest lucru şi cei care sunt proprietari aici. Până la urmă este o problemă care ţine şi de suporterii echipei Steaua, de comunitatea care înseamnă Steaua Bucureşti… şi cred că voinţa acestei comunităţi este importantă pentru oricine”, a spus Dîncu, prezent la festivitatea în care au fost omagiaţi foştii handbalişti ai echipei Steaua care au câştigat Cupa Campionilor Europeni în 6 aprilie 1968 şi 22 aprilie 1977, precum şi Cupa Challenge în 29 aprilie 2006.

Întrebat dacă FCSB ar putea juca pe arena din Ghencea meciul cu CFR Cluj din Liga I, ministrul a răspuns: „Problema este una care ţine de oportunităţile pe care le avem în acest moment pentru disponibilitatea stadionului. Nu am analizat această situaţie, nu credem că faptul că echipa lui Gigi Becali se revendică de la Steaua înseamnă că trebuie să joace pe acest stadion. Nu avem un contract cu clubul FCSB, nu avem nici cu Liga Profesionistă de Fotbal sau cu Federaţia, deci din acest punct de vedere nu putem da un răspuns în acest moment. Poate că nu este niciun eveniment pe stadion (n.r. – la data când este programat meciul FCSB – CFR Cluj), dar noi nu am discutat cu conducerea clubului (n.r. – CSA Steaua) şi nu ştiu care e situaţia. Când va fi cazul o să vedem, o vedem şi ce eveniment avem aici… dacă avem evenimente. Şi vom vedea, ţine până la urmă de modul în care ne vom organiza în viitor în privinţa asta”.

Te-ar putea interesa:  Care sunt cele mai mari castiguri din istorie la ruleta

Dîncu a transmis un răspuns şi căpitanului echipei FCSB, Florin Tănase, cel care afirmase că a investit bani în Stadionul Steaua prin taxele plătite la stat: „Eu nu am auzit să fi investit cineva… eu sunt cel care a pus în proiect acest stadion şi nu a investit nici căpitanul de la FCSB şi nici alţi căpitani, a investit statul român prin Compania Naţională de Investiţii. Deci cine îşi revendică acest stadion este poporul român. Nu eu iau hotărârile cine intră pe Ghencea din Liga I. Sunt chestiuni comerciale în cea mai mare măsură care ţin de program. Eu înţeleg lobby-ul pe care îl face FCSB, dar nu e chiar aşa. Nu reacţionează toată lumea din ţara asta pentru că cineva (n.r. – Gigi Becali) vorbeşte la televizor. Asta e o chestiune administrativă şi ea se ia pe raţionamente pragmatice, valorice sau de altă natură, dar în niciun caz nu sunt variante emoţionale”.

Ministrul Apărării Naţionale susţine că echipa de fotbal CSA Steaua va avea drept de promovare în Liga I în viitor, dar a subliniat că modificarea legislativă trebuie efectuată după ce formaţia militară obţine rezultate notabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *