Peste 100 de cazuri de Covid în Premier League

Premier League a anunţat luni că a identificat 103 cazuri pozitive la Covid-19 în rândul celor douăzeci de cluburi din prima divizie engleză între 20 şi 26 decembrie, cifră îngrijorătoare care nu a mai fost atinsă de la începutul testelor, în 2020, scrie AFP.

În comunicatul său de presă, Premier League a spus că aceste 103 cazuri au fost înregistrate între cele „15.186 de teste administrate jucătorilor şi personalului cluburilor”.

Săptămâna precedentă, numărul de cazuri pozitive a fost de 90, deja un record din 2020.

Varianta Omicron a coronavirusului a perturbat serios buna desfăşurare a campionatului de la începutul lunii decembrie, cu cincisprezece meciuri anulate, inclusiv trei meciuri de Boxing Day duminică.

Multe meciuri au fost amânate şi în cele trei divizii inferioare ale fotbalului britanic.

„Siguranţa tuturor este o prioritate, iar Premier League ia toate măsurile necesare pentru a răspunde impactului variantei Omicron”, a indicat Premier League, care a decis acum să supună jucătorii şi personalul cluburilor la un test antigen zilnic şi două teste PCR pe săptămână.

Te-ar putea interesa:  Liverpool a trecut de Arsenal în Cupa Ligii, după un meci de infarct

Conducerea Premier League a optat săptămâna trecută să nu oprească sezonul competiţional. Meciurile se pot disputa dacă fiecare echipă are 13 jucători apţi şi un portar.

Meciul dintre echipele Aston Villa şi Burnley, programat sâmbătă pe stadionul Villa Park din Birmingham, în cadrul etapei a 18-a a campionatului de fotbal al Angliei, a fost amânat cu doar două ore înaintat fluierului de start, după ce clubul gazdă a înregistrat noi cazuri de infectare cu Covid-19 în lotul său, informează AFP

O serie de teste PCR şi antigen efectuate vineri „au confirmat o nouă reducere a efectivului nostru, care era deja afectat înaintea deplasării la Norwich, la jumătatea săptămânii”, a precizat Aston Villa într-un comunicat.

„Toate persoanele care au fost testate pozitiv sunt acum în izolare”, a adăugat gruparea pregătită de antrenorul Steven Gerrard.

Acesta este al zecelea meci din Premier League amânat în acest sezon din motive sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *