Premier League se reia pe 17 iunie

Premier League a confirmat oficial restartul sezonului de fotbal în data de 17 iunie, cu porţile închise şi cu respectarea unor protocoale stricte de siguranţă, după reuniunea cu cele 20 de cluburi desfăşurată joi.
În data de miercuri 17 iunie au loc două meciuri restante: Aston Villa – Sheffield United şi Manchester City – Arsenal Londra, toate echipele angrenate având un meci mai puţin disputat. Etapa a 30-a se va disputa în totalitate în weekend-ul 19-21 iunie.
Cu restricţiile ridicate privind transmiterea meciurilor de la ora locală 15,00, Premier League a stabilit că ultimele 92 de meciuri vor fi transmise live în Regatul Unit de partenerii existenţi: Sky Sports, BT Sport, BBC Sport şi Amazon Prime.
Sezonul în Anglia a fost oprit pe 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus, dar începând de săptămâna trecută echipele au primit aprobarea de a relua antrenamentele în grupuri mici de jucători, iar miercuri cluburile au votat în unanimitate reluarea antrenamentelor cu contact între jucători şi mărirea grupului la maxim zece jucători.
”Astăzi am convenit provizoriu să rezumăm Premier League în data de miercuri 17 iunie. Dar această dată nu poate fi confirmată până când nu vom îndeplini toate măsurile de siguranţă necesare, pentru ca sănătatea şi bunăstarea tuturor participanţilor şi suporterilor este prioritatea noastră. Premier League şi cluburile noastre sunt mândre să aibă suporteri incredibili de loiali şi pasionaţi. Este important să putem asigura că cei mai mulţi fani vor putea urmări meciurile de acasă”, a declarat directorul executiv al PL, Richard Masters.
Abandonarea sezonului ar fi dus la pierderea unor venituri de circa 750 milioane lire sterline din drepturile de televizare, conform estimărilor presei britanice.
FC Liverpool, care nu a mai câştigat titlul de 30 de ani, ocupă prima poziţie a clasamentului, cu un avans de 25 de puncte faţă de Manchester City, campioana en titre, ocupanta locului doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *