Cutremur in fotbalul englez: managerul de la Liverpool, Jurgen Klopp, paraseste clubul

Anuntul a cazut ca un traznet: managerul Liverpool, Jurgen Klopp, a anuntat ca la finalul sezonului paraseste clubul. El a marturisit ca nu mai are energie.

„Mi-am dat seama ca resursele mele nu sunt inepuizabile si prefer sa rezolv totul in acest sezon si apoi sa iau o pauza sau sa termin definitiv cu acest domeniu. Nu mai suntem tineri, nu mai putem face efortul pe care il faceam odata. Acest club, aceasta echipa extraordinara are nevoie de un manager de top. Cand nu mai poti fi de top, mai bine spui tot adevarul, suta la suta. Alta varianta era sa ajung in sezonul viitor si sa incerc sa ma descurc intr-un fel. Nu asa trebuie sa fie”– a marturisit Klopp. Sub conducerea lui Klopp, din octombrie 2015, Liverpool a castigat Liga Campionilor in 2018, dupa ce nu castigase mai nimic ani de zile.

Suporterii sunt socati

Toata lumea – de la oficialii clubului, la antrenori si jucatori – e in stare de soc. Iar suporterii nu-si revin dupa vestea plecarii lui Klopp. „Sincer, nu-mi vine sa cred, dar i-am ascultat declaratiile si a spus multe lucruri pe care le inteleg referitoare la lipsa de energie si altele. Poate ca e timpul sa vina cineva mai in forma” – spunea unul dintre suporteri, citat de agentia Reuters. Un alt suporter, intrebat ce i-ar spune lui Klopp daca ar fi fata in fata cu el, a raspuns: „Te rog, nu pleca. Te rog, nu pleca. Te rog, ramai”.

Cine va veni in locul lui Klopp?

Odata cu trecerea socului declansat de anuntul plecarii lui Klopp a luat nastere o adevarata bursa a pariurilor privind succesorul lui. Cel mai mult s-a vorbit despre tehnicianul echipei Bayer Leverkusen, spaniolul Xabi Alonso. Fostul mijlocas al echipei Liverpool este cotat ca favorit pentru a-i urma lui Jurgen Klopp. Alonso insa a declarat ca nu ia in calcul posibilitatea de a deveni urmatorul antrenor al lui Liverpool. „Aici, in Germania, sunt la locul potrivit” – a spus Alonso.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *