Erling Haaland a stabilit un nou record în Premier League

Atacantul norvegian Erling Haaland a stabilit un nou record de goluri marcate într-un sezon de Premier League, indiferent de format, cu 35 de reuşite în tricoul echipei de fotbal Manchester City, cu ocazia victoriei cu 3-0 contra formaţiei West Ham, într-un meci restant din etapa a 28-a.

În min. 71, lansat ideal de Jack Grealish, scandinavul l-a învins pe portarul Lukasz Fabianski, ridicând scorul la 2-0. Celelalte goluri ale ”cetăţenilor” au fost semnate de Nathan Aké (50) şi Phil Foden (85), echipa antrenată de Pep Guardiola urcând pe primul loc în clasament.

Haaland a depăşit astfel, încă din primul său sezon de Premier League, performanţele realizate de Andy Cole şi Alan Shearer, care au înscris câte 34 de goluri pentru Newcastle în stagiunea 1993-94, respectiv pentru Blackburn în sezonul următor. Elita fotbalului englez avea atunci 22 de echipe, iar sezonul cuprindea 42 de etape. Premier League a fost redusă la 20 de cluburi din sezonul 1995-96.

Erling Haaland nu a avut nevoie decât de 31 de apariţii pentru a stabili acest record, în timp ce Cole şi Shearer au jucat 40, respectiv 42 de meciuri.

Superstarul norvegian are 51 de goluri marcate în toate competiţiile în actualul sezon.

Pentru a găsi un marcator mai prolific trebuie mers până în sezonul 1966-67, înainte de crearea Premier League, galezul Ron Davies având 37 de goluri înscrise pentru Southampton.

Recordul absolut în elita fotbalului englez, indiferent de epocă, aparţine lui Dixie Dean, jucătorul lui Everton marcând 60 de goluri în 42 de etape în sezonul 1926/27, în care a câştigat titlul.

În alt meci restant, jucat miercuri, Liverpool a trecut la limită de Fulham, cu 1-0, pe Anfield, prin golul lui Mohamed Salah (39 – penalty).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *