Napoli-Juventus, o partida in care s-a trecut de la agonie la extaz

Juventus, liderul clasamentului, a reusit sa isi mareasca avansul la sefie la 16 puncte dupa victoria de la Sao Paolo cu Napoli, 2-1. Pjanici, cel care a deschis scorul dintr-o pasa directa a fost eliminat, dar si Meret. De la euforie la agonie.

Juventus se poate concentra de acum incolo pe returul din Liga cu Atletico, titlul fiind rezolvat in Serie A. Chiar daca au mai ramas 12 etape, acest lider autoritar a evadat la 15 puncte fata de Napoli, dupa victoria directa de pe Sao Paolo, scor final 2-1.

Este vorba despre a opta victorie consecutiva in cadrul campionatului, o victorie incontestabila. Insa, biaconerii au suferit putin duminica seara deoarece in momentul in care scorul era 2-0 si cu un om in plus nu au reusit sa inchida derby-ul. Eliminarea lui Pjanici a reusit sa aduca echipa lui Ancelotti in joc. Si, daca Insigne nu lovea bara, dintr-un penalty dictat cu VAR in urma hentului lui Alex  Sandro, acest thriller ar fi putut avea un final cu totul si cu totul diferit.

Te-ar putea interesa:  Derby AC Milan – FC Napoli – un punct care nu multumeste pe absolut nimeni

Confruntarea de pe Sao Paolo a inceput cum nu se putea mai rau pentru gazdele meciului. Alex Meret a fost cadorisit cu un cartonas rosu dupa doar 25 de minute in urma unui fault comisla marginea careului asupra lui Cristiano Ronaldo. Emre Kan a majorat avansul pentru Juventus cu 11 minute mai tarziu, oaspetii intrand la pauza cu scorul de 2-0 si cu un jucator in plus pe teren.

La inceputul partidei secunde a ramas si Juventus in inferioritate numerica. Pjanic a fost si el eliminat pentru un cumul de cartonase. Napoli profita de aceasta situatie pentru a reduce din diferenta prin Callejon in minutul 61 al partidei insa nu a reusit sa egaleze chiar daca in minutul 81 a beneficiat de un penalty. Insigne a trimis in bara si s-a incheiat cu 2-1 pentru Juventus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *