Juventus Torino și-a demis antrenorul

Clubul Juventus Torino, campioana Italiei, l-a demis sâmbătă pe antrenorul Maurizio Sarri, a doua zi după eliminarea din optimile Ligii Campionilor de către Olimpique Lyon, transmite EFE.
Juventus a postat un comunicat în care anunţă destituirea lui Maurizio Sarri din postul de antrenor, dar îi mulţumeşte pentru că a scris o nouă pagină de istorie în sezonul trecut, în care ”Bătrâna Doamnă” a câştigat al nouălea titlu consecutiv.
Sarri a venit la Juventus în vara anului 2019, când l-a înlocuit pe Massimiliano Allegri, cvintuplu campion cu ”bianconeri”, cvadruplu campion al Cupei Italiei, şi a semnat un contract până în iunie 2022. Deşi a câştigat titlul, Juve a pierdut atât Supercupa Italiei cât şi Cupa Italiei, în iunie, după lovituri de departajare în faţa lui Napoli.
Eliminarea din Liga Campionilor, pe care Juventus nu a mai câştigat-oi din 1996, a fost însă decisivă pentru debarcarea lui Sarri.
Olympique Lyon s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor datorită golului în deplasare, câştigând acasă cu 1-0 în meci retur şi pierzând cu 1-2 manşa secundă. Juventus Torino îşi va lua un răgaz de câteva zile înainte de a face planuri pentru viitorul sezon şi va ”evalua totul”, a anunţat preşedintele Andrea Agnelli, după eliminarea campioanei Italiei în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Agnelli este convins că atacantul Cristiano Ronaldo va rămâne şi sezonul viitor, dar a evitat să comenteze viitorul antrenorului Maurizio Sarri. Juventus a fost eliminată de Olympique Lyon, prin regula golului marcat în deplasare, deşi ”Bătrâna Doamnă” a câştigat cu 2-1, meciul retur disputat vineri la Torino. În tur, francezii s-au impus cu 1-0. Sarri, 61 ani, a câştigat titlul la primul său sezon cu Juve, dar stilul său de joc a fost criticat de media italiană. ”Bilanţul acestui sezon este evident dulce-amărui. A fost un sezon foarte dificil, noi am scris o pagină fantastică cu al nouălea titlu consecutiv şi cu un antrenor care a început în campionatul de amatori şi a ajuns la cel mai înalt nivel. Liga Campionilor este evident o dezamăgire pentru noi, jucători şi fani. Vom lua un răgaz de câteva zile pentru a considera, evalua totul şi a discuta cum vom merge înainte în sezonul viitor. Liga Campionilor a fost un vis pentru noi, dar acum trebuie să devină un obiectiv”, a declarat Agnelli pentru Sky Sport Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *