Liderul mondial Novak Djokovic – invins de Alexander Zverev la Turneul Campionilor

Alexander Zverev

Jucatorul german Alexander Zverev este castigatorul de la Turneul Campionilor din Londra, castigand in fata liderului mondial Novak Djokovic, cu scor 6-4, 6-3.

Inca din primul set germanul  a avut un joc remarcabil si a reusit performanta de a fi primul jucator de tenis care a reusit sa-i smulga sarbului un set in aceasta competitie.

Al doilea set a inceput cu un break pentru german, urmat apoi de un break pentru Novak Sjokovic, iar germanul a reusit sa castige si cea de-a doua runda si l-a infrant astfel pe liderul mondial la tenis.

Dupa meciul disputat in fata lui Djokovic, Zverev castiga 500 de puncte ATP si un cec in valoare de 1.280.000 de dolari.

Daca pentru Djokovic este a saptea oara cand joaca in finala, acesta avand cinci trofee castigate in anii 2008, 2012, 2014 si 2015, Zverev a jucat pentru prima data in Turneul Campionilor.

Zverev reuseste performanta de a fi cel mai tanar finalist de la Turneul Campionilor din 2009, atunci cand Juan Martin Del Potro a ajuns in finala la varsta de 21 de ani.

Te-ar putea interesa:  Elvețienii spun că Federer e cel mai mare jucător de tenis

Trofeul de la Turneul Campionilor revine Germaniei dupa mai bine de doua decenii, ultimul trofeu castigat de un germen fiind cel din anul 1995, castigat de Boris Becker.

Anul trecut trofeul de la Turneul Campionilor a fost castigat de bulgarul Grigor Dimitrov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *