FC Liverpool este noua campioană a Angliei

Liverpool a devenit campioană a Angliei la fotbal pentru prima oară după o pauză de trei decenii, în urma eşecului suferit de principala sa contracandidată la titlu, Manchester City, pe terenul formaţiei Chelsea Londra (scor 1-2), joi seara, în cadrul etapei a 31-a din Premier League.
Cu un avans de 23 de puncte faţă de City înaintea ultimelor şapte etape ale sezonului, elevii antrenorului Juergen Klopp au dominat cu autoritate actuala ediţie a primei ligi engleze, cucerind al 19-lea titlu din istoria grupării de pe Anfield.
Sosit în urmă cu cinci ani la conducerea „cormoranilor”, Juergen Klopp reuşeşte să aducă al patrulea trofeu important în vitrina lui Liverpool, după cele cucerite anul trecut în Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor.
Jucătorii lui FC Liverpool au urmărit împreună meciul dintre Chelsea şi Manchester City de pe Stamford Bridge, la finalul căruia au sărbătorit titlul, la fel ca şi fanii „cormoranilor”, care s-au adunat în jurul stadionului Anfield, unde au cântat şi au aprins petarde.

Te-ar putea interesa:  Un fotbalist englez a sărit în tribună să bată un suporter al propriei echipe

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, campioana en titre a Angliei, a felicitat pe FC Liverpool şi pe antrenorul Juergen Klopp pentru cucerirea titlului din Premier League în acest sezon, după o pauză de 30 ani, relatează Reuters.
City avea nevoie de o victorie în meciul cu Chelsea (1-2) de joi, pentru a se menţine cu şanse teoretice în lupta pentru titlu, dar echipa lui Frank Lampard s-a impus pe Stamford Bridge şi a oferit pe tavă titlul ”cormoranilor”.
”Felicitări fanilor lui Liverpool, antrenorului şi jucătorilor. Binemeritat, campioni merituoşi. În acest sezon am pierdut puncte de la început, unele nemeritate şi altele pentru că am făcut greşeli precum cele de azi. Trebuia să fim mult mai consistenţi. Acum două sezoane, aveam 25 puncte în faţa lui Liverpool, iar în sezonul următor au recuperat. Acum e rândul nostru să recuperăm ”, a declarat Guardiola, 49 ani, după meciul cu Chelsea.
Antrenorul spaniol a adăugat că este mândru de echipa sa, care va juca pe 2 iulie contra noii campioanei şi speră că jucătorii săi vor învăţa din greşeli: ”Acum putem spune că în ultimele zece competiţii jucate, am câştigat opt titluri. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în această ţară. Dar nu poţi învinge mereu. Trebuie să vedem imaginea din perspectivă, să fim umili şi să spunem că nu putem câştiga tot timpul. Trebuie să învăţăm să evităm această situaţie din nou”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *