Stadionul Maracana, închis pentru fotbal

Fluminense, unul din cele mai mari cluburi din Rio de Janeiro, a fost autorizat vineri să nu joace pe emblematicul stadion Maracana, care găzduieşte un spital de campanie pentru bolnavii de Covid-19.
Federaţia de fotbal din statul Rio de Janeiro a autorizat clubul brazilian să dispute duminică meciul său din campionatul regional cu Volta Redonda într-o altă incintă, cu porţile închise.
Fluminense s-a pronunţat împotriva reluării campionatului carioca, primul din America de Sud reluat pe 18 iunie, în timp ce Brazilia este a doua cea mai afectată ţară de pandemia de Covid-19, cu 55.000 de morţi.

Cluburile braziliene de fotbal au primit aprobarea de a-şi negocia individual drepturile de televizare la meciurile de acasă, fără a mai avea nevoie de acordul adversarilor, conform unui nou decret al preşedintelui Braziliei, relatează Reuters.
Vechea lege permitea transmiterea meciurilor doar dacă ambele echipe ajungeau la un acord pentru drepturile de televizare. Meciurile disputate pe stadioane neutre au însă în continuare nevoie de un acord între cluburi.
Decretul semnat de preşedintele Jair Bolsonaro anulează şi o lege din 1998, care interzicea companiilor media să facă publicitate pe echipament şi deschide calea unor noi sponsorizări pentru cluburi.
De asemenea, cluburile pot semna cu jucătorii contracte de 30 zile, în timp ce regula anterioară permitea o perioadă de minumum 90 de zile. Jucătorii vor încasa automat 5% din veniturile corespunzătoare drepturilor de televizare.
Înaintea meciului de joi, dintre Flamengo şi Bangu, care a marcat reluarea sezonului din campionatul Carioca (Rio de Janeiro), cluburile nu au ajuns la un acord pentru ca meciul să fie sau nu televizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *