Dinamo a remizat cu Astra și a ajuns pe ultimul loc pentru prima dată în istorie

Pentru prima dată în istoria sa, echipa de fotbal Dinamo București a ajuns pe ultimul loc al campionatului. S-a întâmplat sâmbătă seara, pe stadionul din Șoseaua Ștefan Cel Mare. Dinamo a terminat la egalitate cu Astra Giurgiu, 1-1 (0-0), sâmbătă seara, în Şoseaua Ştefan cel Mare, într-un meci restant din etapa a 9-a a Ligii I de fotbal.

Prima repriză a fost una ternă, cu o singură situaţie de gol, a oaspeţilor, dar şutul lui Albert Stahl din unghi a fost respins de portarul Tomas Mejias (18).

Astra a dinamizat jocul

Astra a deschis scorul după pauză (47), pe contraatac prin Valentin Gheorghe, după o minge recuperată în propria jumătate de teren. Dinamo a reuşit egalarea prin Magaye Gueye (56), cu un şut pe spate. Senegalezul a marcat primul său gol în Liga I, la primul şut al lui Dinamo pe poartă în acest meci.

Astra putea primi penalty în min. 81, la intervenţia lui Abdoulaye Bah asupra israelianului Shlomi Azulay.

Oaspeţii, la meciul de debut cu antrenorul Eugen Neagoe pe banca tehnică, au fost aproape de golul victoriei (87), dar Constantin Budescu a trimis un lob puţin pe lângă poartă.

Te-ar putea interesa:  Dinamo a terminat la egalitate cu Viitorul

Dinamo a obţinut primul punct după o serie de cinci înfrângeri consecutive. FC Dinamo Bucureşti – AFC Astra Giurgiu 1-1 (0-0), Stadion Dinamo – Bucureşti
Au marcat: Magaye Gueye (56), respectiv Valentin Gheorghe (47).

Acţionarul majoritar al grupării Dinamo Bucureşti, Pablo Cortacero, a transmis, vineri, din Spania, că a făcut o primă plată pentru achitarea salariilor restante către fotbalişti, precizând că nu intenţionează să abandoneze proiectul de restructurare a clubului.

„Vreau să transmit mai întâi scuze sincere pentru situaţia în care se află Dinamo în acest moment. Întârzierea plăţilor şi gestionarea deficitară a acestei societăţi au făcut ca incertitudinea să se instaleze în rândul suporterilor şi în cadrul clubului. Prin acest comunicat, vreau să transmit linişte şi să precizez că astăzi a fost făcută o primă plată pentru salarii şi furnizori, banii urmând să intre în conturile clubului la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Cortacero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *