Cluburile engleze nu își lasă jucătorii la echipele Naționale din cauza carantinei

Cluburile engleze au decis, marţi, să nu lase unii dintre jucătorii lor străini să dispute meciurile internaţionale din septembrie, din campania de calificare la Cupa Mondială de fotbal din 2022 din Qatar, din cauza riscului mare de contaminare cu Covid-19 şi pentru a evita cele zece zile de carantină impuse la întoarcerea în ţară de către guvernul britanic, informează AFP.

„Cluburile din Premier League au decis marţi, în unanimitate, să nu elibereze jucătorii pentru meciurile internaţionale ce se desfăşoară în ţările aflate pe lista roşie”, a transmis Premier League într-un comunicat.

Instanţa organizatoare a campionatului englez, care „susţine cu fermitate” această decizie, a precizat că măsura vizează aproximativ 60 de jucători de la 19 cluburi din Premier League, care ar trebui să se deplaseze în 26 de ţări”, unde circulaţia noului coronavirus şi a variantelor sale este considerată foarte mare de către guvernul englez.

Conform regulilor în vigoare în Regatul Unit, orice persoană care revine dintr-o ţară de pe lista roşie este obligată să se izoleze timp de zece zile la un hotel ales de guvern, indiferent de statutul său de imunizare.

Te-ar putea interesa:  Harry Kane pleacă de la Tottenham

O astfel de carantină „ar fi nu doar nefastă pentru moralul şi sănătatea jucătorilor, dar aceasta i-ar face totodată indisponibili pentru a se pregăti şi a disputa două etape din Premier League, o etapă din competiţiile europene şi al treilea tur al Cupei Ligii”, se mai arată în comunicat.

Liverpool a fost pimul care a pus în aplicare această decizie, informând Federaţia egipteană – ţară aflată pe lista roşie – că nu-l va lăsa pe atacantul său Mohamed Salah să participe la următoarele două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, cu Angola şi Gabon, la Cairo şi Franceville.

Din ţările cu risc ridicat fac parte şi numeroase ţări din America de Sud, între care Brazilia şi Argentina, care vor juca pe 5 septembrie la Sao Paulo, oraşul cel mai afectat de coronavirus din Brazilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *