Thomas Tuchel, numit antrenor la Chelsea Londra

Germanul Thomas Tuchel a fost numit oficial în funcţia de antrenor al echipei Chelsea Londra, cu care a semnat marţi un contract pe o perioadă de 18 luni, cu opţiune de prelungire, a anunţat clubul englez.

Demis de formaţia franceză Paris Saint-Germain chiar înainte de Crăciun, Tuchel îi succede lui Frank Lampard la cârma grupării londoneze, aflată pe locul al nouălea în Premier League, la patru puncte de locurile calificative pentru Liga Campionilor, la jumătatea sezonului.

„Avem cu toţii cel mai mare respect faţă de munca lui Frank Lampard şi moştenirea sa la Chelsea. Dar, în acelaşi timp, sunt foarte nerăbdător să-mi întâlnesc noua echipă şi să particip la cel mai incitant campionat de fotbal”, a precizat Thomas Tuchel într-un comunicat.

Debut cu Wolverhampton

„Nu este niciodată uşor să schimbi antrenorul la jumătatea sezonului, însă noi suntem foarte fericiţi că am atras unul dintre cei mai buni antrenori din Europa, în persoana lui Thomas Tuchel”, a spus directoarea generală a clubului Chelsea, Marina Granovskaia.

Te-ar putea interesa:  Jadon Sancho, transferat la Manchester United

Thomas Tuchel (47 ani) o va conduce pentru prima oară pe Chelsea într-un meci oficial miercuri, când londonezii vor primi vizita formaţiei Wolverhampton, în cadrul etapei a 20-a din Premier League.

Antrenorul Frank Lampard ar fi trebuit susţinut de conducerea clubului Chelsea, a declarat marţi Steven Gerrard, tehnicianul lui Glasgow Rangers, la o zi după demiterea fostului său coechipier de la naţionala de fotbal a Angliei, transmite AFP.

Gerrard a recunoscut că demiterea lui Lampard „nu a fost o surpriză”, Chelsea fiind obişnuită să schimbe antrenorii de când a fost cumpărată de Roman Abramovici în 2003.

Lampard a fost concediat luni, a doua zi după victoria în faţa divizionarei secunde Luton (3-1) în Cupa Angliei, el plătind pentru rezultatele slabe din campionat, ce au făcut ca echipa să iasă din cursa pentru titlu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *