Astra Giurgiu s-a calificat în finala Cupei României după ce a trecut de Dinamo

Astra Giurgiu s-a calificat în finala Cupei României la fotbal, după ce a învins-o pe Dinamo cu 5-4 la loviturile de departajare, marţi seara, la Bucureşti, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

După 1-0 pentru Astra în tur, Dinamo a reuşit să trimită meciul în prelungiri, având 1-0 la finalul celor 90 de minute regulamentare, prin golul lui Andrei Radu (89). În cele 30 de minute de prelungiri nu s-a schimbat nimic, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare.

Dinamo a avut 4-2, după ratarea lui Valentin Gheorghe, dar Andreas Mihaiu a ratat lovitura care putea aduce calificarea (a ratat de două ori, după ce execuţia iniţială a fost repetată), apoi Astra a revenit şi a egalat, Geva Nepomuceno a ratat pentru Dinamo, iar muntenegreanul Momcilo Raspopovic a adus calificarea echipei din Giurgiu.

Dinamo a dominat jocul în cea mai mare parte a timpului, Astra fiind mai activă în prelungiri.

La partide de debut a antrenorului Ionuţ Badea la Astra, Dinamo a avut prima ocazie prin Steliano Filip (9), însă fundaşul stânga a şutat pe lângă poartă. Jonathan Morsay a trimis un şut-centrare, dar Adam Nemec nu a ajuns la minge în 6 metri (15).

În repriza secunde, Nemec a trimis cu capul pe lângă (65), la centrarea lui Janusz Gol, Deian Sorescu a şutat şi el alături (67), iar portarul Mihai Popa a respins de sub transversală şutul din lovitură liberă al lui Paul Anton (87). Andrei Radu a marcat un gol de senzaţie (89), cu un şut-centrare de la mare distanţă, din partea stângă.

La loviturile de departajare, pentru Dinamo au transformat Raul Albentosa, Diego Fabbrini, Paul Anton şi Ricardo Grigore, iar Andreas Grigore şi Gevaro Nepomuceno au ratat. Pentru Astra au înscris Sulejman Krpic, Sebastien Wuethrich, Dario Canadjija, Igor Jovanovic şi Momcilo Raspopovic, iar Valentin Gheorghe a ratat.

Craiova, ca și calificată în finală

În a doua semifinală, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu o va înfrunta pe Universitatea Craiova, miercuri (20:30), pe teren propriu, după 0-3 în tur.

Finala va avea loc în data de 22 mai, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti.

Astra a cucerit trofeul o singură dată, în 2014, şi a mai jucat două finale, în 2017 şi 2019.

FC Dinamo Bucureşti – AFC Astra Giurgiu 1-0 (0-0, 1-0), după prelungiri; 4-5, la loviturile de departajare, Stadion Dinamo – Bucureşti
A marcat: Andrei Radu (89).
Au executat în ordine loviturile de departajare: Raul Albentosa 1-0 (gol), Sulejman Krpic 1-1 (gol), Diego Fabbrini 2-1 (gol), Sebastien Wuethrich 2-2 (gol), Paul Anton 3-2 (gol), Valentin Gheorghe 3-2 (ratare – bară transversală), Ricardo Grigore 4-2 (gol), Dario Canadjija 4-3 (gol), Andreas Mihaiu 4-3 (ratare – apără Mihai Popa), Igor Jovanovic 4-4 (gol), Gevaro Nepomuceno 4-4 (ratare – transversală), Momcilo Raspopovic 4-5 (gol).
În tur: 0-1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *