Transferul lui Ionuț Radu la Inter, anchetat pentru posibilă fraudă

Ancheta care vizează clubul Inter Milano pentru posibilă fraudă contabilă cu ocazia transferurilor de jucători s-a extins marţi odată cu sechestrarea de noi documente la sediul Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), în vizorul autorităţilor fiind şi transferul portarului român Ionuţ Radu, transmite AFP.

Anchetatorii de la brigada financiară a poliţiei italiene au ridicat documente de la comisia de monitorizare financiară a Federaţiei (Covisoc) referitoare la aproximativ 60 de operaţiuni ce au avut loc între 2019 şi 2021, potrivit agenţiilor de presă italiene ANSA şi AGI.

Această operaţiune se înscrie în cadrul investigaţiilor declanşate la sfârşitul anului 2021 de justiţia italiană. Inter Milano, după percheziţii efectuate la sediul clubului în decembrie, a indicat că „a furnizat documentaţia necesară referitoare la transferurile unor jucători în sezoanele 2017/2018 şi 2018/2019”, la solicitarea parchetului din Milano.

Parchetul doreşte „să verifice regularitatea contabilizării plusvalorilor” generate de aceste vânzări, a precizat Inter.

Această anchetă a fost deschisă la doar câteva săptămâni după o alta care a vizat clubul Juventus Torino, suspectat că le-a comunicat informaţii false investitorilor şi că ar fi emis facturi pentru tranzacţii inexistente, potrivit parchetului din Torino.

Te-ar putea interesa:  Christian Eriksen s-ar putea transfera de la Inter la Ajax, pentru a mai putea juca fotbal

De mai mulţi ani, numeroşi observatori au evidenţiat în Italia abuzurile unei practici legale, care vizează efectuarea de „schimburi false”, adică vânzarea încrucişată de jucători între două cluburi. Puţini bani sunt apoi plătiţi efectiv de cluburi, dar eventualele plusvalori realizate pot fi contabilizate imediat, făcând posibilă îmbunătăţirea performanţei financiare.

În cazul lui Inter, anchetatorii ar fi interesaţi, printre altele, de plusvalorile importante generate de portarul de rezervă Ionuţ Radu sau de atacantul Andrea Pinamonti (împrumutat acum la Empoli) în cadrul schimburilor cu Genoa, potrivit ANSA.

Federaţia italiană are în vedere măsuri pentru a încerca să limiteze abuzurile, notează AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *