Tătărușanu, depistat cu Covid

Emi
By Emi ianuarie 3, 2022 15:49

Tătărușanu, depistat cu Covid

Ciprian Tătăruşanu, portarul român al echipei de fotbal AC Milan, a fost testat pozitiv la Covid-19, a anunţat luni clubul italian într-un comunicat.

„AC Milan informează că rezultatul unui test PCR efectuat de Ciprian Tătăruşanu la locuinţa sa a fost pozitiv. Ciprian se simte bine şi va continua perioada de carantină conform instrucţiunilor primite de la autorităţile sanitare”, a indicat vicecampioana Italiei.

Tătăruşanu, care pe 9 februarie va împlini 36 de ani, a disputat în acest sezon şase meciuri în Serie A şi trei în Liga Campionilor.

Vârful noului val pandemic alimentat de varianta Omicron a coronavirusului va fi atins în Italia la sfârşitul lunii ianuarie, a declarat luni unul dintre cei mai reputaţi virusologi italieni, Massimo Galli, relatează agenţia EFE.

Italia a înregistrat vineri un bilanţ zilnic record de 144.243 de noi cazuri de COVID-19. În ultimele zile s-au efectuat mai puţine teste, dar s-au înregistrat proporţional mai multe contagieri pentru că în timpul sărbătorilor numai persoanele cu simptome sau contacţii lor apropiaţi au mers să se testeze. Dar în zilele următoare va continua tendinţa de creştere a contaminărilor, alimentată de transmiterea rapidă a variantei Omicron, a explicat Galli la postul public de radio italian.

Te-ar putea interesa:  Fiorentina - AC Milan: Serie A, Etapa a 36-a (11 mai)

În acest timp, preşedintele fundaţiei sanitare italiene GIMBE, Nino Cartabellotta, a subliniat că se impun măsuri de ”încetinire a circulaţiei virusului” pentru a evita saturarea spitalelor. Chiar dacă acum administrarea dozei ”booster” de vaccin anti-COVID-19 contribuie la atenuarea presiunii asupra sistemului sanitar, situaţia se poate înrăutăţi din cauza numărului mare de infectări.

Guvernul condus de Mario Draghi a decis începând de luni intrarea întregii ţări în ”zona galbenă”, adică nivelul al doilea de restricţii antiepidemice, ce prevede, printre altele, purtarea măştii şi în spaţiile deschise sau limitarea la patru a numărului persoanelor care pot sta la o masă în baruri sau restaurante.

În Elveţia vecină, epidemiologul consilier sanitar al guvernului, Richard Neher, a avertizat că jumătate din populaţia acestei ţări s-ar putea infecta din cauza transmiterii rapide a variantei Omicron.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi ianuarie 3, 2022 15:49
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<