Simona Halep s-a calificat în optimi la Washington

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Washington, dotat cu premii totale de 251.750 de dolari, după ce a învins-o pe Cristina Bucşa cu 6-3, 7-5.

Halep (30 ani, 16 WTA), a treia favorită, a obţinut victoria după o oră şi 20 de minute în primul său meci pe hard după o pauză de o lună care a urmat participării la Wimbledon.

Halep a reuşit o victorie muncită în faţa unei jucătoare de 24 ani (123 WTA), născută la Chişinău, dar care reprezintă Spania şi care a venit din calificări.

Simona Halep a făcut foarte multe erori în acest meci, însă diferenţa de valoare a fost prea mare pentru a avea emoţii. Halep a reuşit 4 aşi, dar a făcut şi 6 duble greşeli, încheind cu un procentaj de doar 44,8% mingi puse în teren cu primul serviciu. Românca a reuşit 19 mingi direct câştigătoare (Bucşa doar 7), dar a făcut şi 33 de erori neprovocate (30 pentru Bucşa).

Te-ar putea interesa:  Bianca Andreescu s-a calificat în sferturile de finală ale US Open

Halep şi-a asigurat un cec de 4.100 de dolari şi 30 de puncte WTA.

În optimi, Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre americanca Madison Brengle şi rusoaica Ana Kalinskaia.

Perechea româno-cehă Monica Niculescu/Lucie Hradecka s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Washington (WTA 250), dotat cu premii totale de 251.750 de dolari, după o victorie cu 6-4, 6-1 în faţa cuplului Emma Răducanu (Marea Britanie)/Clara Tauson (Danemarca).

Favoritele numărul trei s-au impus după o oră şi 12 minute.

Niculescu şi Hradecka şi-au asigurat un cec de 2.350 de dolari şi 60 de puncte WTA la dublu, iar în sferturi le vor înfrunta pe americancele Makenna Jones/Sloane Stephens.

La simplu, americanca Venus Williams (42 ani) a fost învinsă de jucătoarea canadiană Rebecca Marino cu 4-6, 6-1, 6-4, la aproape un an de al precedentul său meci de simplu jucat. Ultima oară când Venus a evoluat la simplu în circuitul profesionist a fost în august anul trecut.

Te-ar putea interesa:  Simona Halep s-a retras de la turneul de la Linz

Venus Williams, care are şapte titluri de Grand Slam în palmares, va juca în următoarele săptămâni la turneele WTA 1.000 de la Toronto şi Cincinnati.

În alt meci din primul tur la simplu, belgianca Elise Mertens, a cincea favorită, a fost întrecută de rusoaica Liudmila Samsonova cu 7-6 (4), 6-4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *