Anglia a devenit campioană europeană la fotbal feminin

Anglia a cucerit, în premieră, titlul de campioană europeană la fotbal feminin, învingând cu scorul de 2-1 după prelungiri formaţia Germaniei, duminică pe stadionul Wembley din Londra, în faţa a 87.192 de spectatori, un record pentru această competiţie (la masculin şi feminin).

Englezoaicele au deschis scorul prin Ella Tone (62), însă Germania a restabilit egalitatea prin Linda Magull (79). Gazdele au marcat golul victoriei în a doua repriză de prelungiri a finalei, prin Chloe Kelly (110).

De menţionat că Germania este deţinătoarea recordului de victorii la Europeanul feminin, având în palmares opt titluri cucerite în tot atâtea finale disputate, ultimul dintre ele în 2013.

Precedentul record de afluenţă la Campionatul European de fotbal fusese stabilit cu ocazia ediţiei masculine din 1964, găzduită de Spania şi câştigată de selecţionata ţării gazdă în faţa URSS (2-1), în faţa a 75.115 spectatori.

În finala EURO Women’s 2022, arbitrată de Kterina Monzul din Ucraina, au evoluat echipele:
Anglia: Earps – Bronze, Bright, Williamson, Daly (Greenwood, .88) – Stanway (Scott, 88), Walsh, Kirby (Toone, 55) – Mead (Kelly, 64), White (Russo, 56), Hemp (Parris, 120).
Germania: Frohms – Gwinn, Hendrich, Hegering (Doorsun, 103), Rauch (Lattwein, 113) – Magull (Dallman, 91), Oberdorf, Dabritz (Lohmann, 73) – Huth, Schuller (Anyomi, 67), Brand (Wassmuth, 46).

Englezoaica Beth Mead a fost desemnată cea mai bună jucătoare a Campionatului European de fotbal feminin, ediţia 2022, câştigat de selecţionata Angliei, care a învins în finală, cu 2-1 după prelungiri, reprezentativa Germaniei, duminică pe stadionul Wembley din Londra.

Mead (27 de ani), purtătoarea tricoului nu numărul 7 în naţionala „Leoaicelor” a obţinut, totodată, şi titlul de cea mai bună marcatoare a competiţiei, la egalitate de goluri (6) cu germanca Alexandra Popp, care s-a accidentat la încălzire şi nu a mai putut disputa finala.

Însă, cu patru pase decisive, Beth Mead a fost vârful de lance al atacului englez, care a înscris în total 22 de goluri în şase meciuri disputate la EURO Women’s 2022.

Compatrioata sa, Keira Walsh (25 de ani) a primit trofeul rezervat celei mai bune jucătoare a finalei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *