Ianis Hagi a devenit campion al Scoției cu Rangers

Formația Glasgow Rangers a devenit campioană a Scoţiei la fotbal pentru prima oară după 2011, în urma remizei (0-0) obţinute de marea rivală Celtic, câştigătoarea ultimelor nouă titluri, cu Dundee United, potrivit presei din Marea Britanie.

După victoria cu 3-0 cu Saint-Mirren, de sâmbătă, în timpul căreia Ianis Hagi a înscris ultimul gol al echipei antrenate de fosta mare vedetă a lui Fc Liverpool, Steven Gerrard, în min. 46, Glasgow Rangers mai avea nevoie nevoie de un punct pentru a-şi asigura trofeul.

Dar marea rivală Celtic nu a reușit decât un meci la eglatitate, 0-0, cu Dundee United, aflată pe locul 8 în clasament, iar astfel a ajuns la 20 de puncte diferență de Glasgow Rangers. Cu încă șase mecuri de disputat, diferența de 20 de puncte dintre cele două formații din Glasgow nu mai poate fi recuperată de Celtic.

Steven Gerrard, campion după trei ani

Acest titlu este o recompensă pentru echipa antrenată de fostul căpitan emblematic al lui Liverpool, Steven Gerrard, care a câştigat 28 din cele 32 de meciuri disputate, între care 16 pe teren propriu.

Te-ar putea interesa:  România, victorie muncită cu Belarus

Totodată, acest titlu marchează revenirea în elită a celui mai titrat club din istoria Scoţiei (55 titluri), după nouă ani de la redresarea judiciară şi o retrogradare administrativă care a dus echipa în divizia a 4-a.

Acest titlu în Scottish Premiership este primul trofeu câştigat de Gerrard ca antrenor, după o carieră de jucător de excepţie cu Liverpool (un trofeu de Liga Campionilor, o Cupă UEFA, 2 Cupe ale Angliei şi 3 Cupe ale Ligii).

Rangers ocupă primul loc, cu 88 pct (32 jocuri), urmată de Celtic 68 pct (32), Hibernian 52 pct etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *