Decesul lui Maradona, anchetat de o comisie medicalî

Emi
By Emi martie 8, 2021 23:17

Decesul lui Maradona, anchetat de o comisie medicalî

O comisie medicală a analizat ultimele ore ale fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, pentru a răspunde întrebărilor justiţiei în privinţa unor eventuale responsabilităţi penale.

Concluziile comisiei alcătuite din zece experţi, printre care medicii legişti care au efectuat autopsia şi specialişti în diverse discipline medicale, şi zece reprezentanţi ai părţilor sunt aşteptate peste două sau trei săptămâni.

Procurorul din San Isidro, o suburbie a capitalei Buenos Aires, a deschis o anchetă după ce fostul campion mondial a decedat din cauza unei probleme cardiace pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în locuinţa sa din Tigre.

Procedura judiciară a fost deschisă după ce două din cele cinci fiice ale lui Maradona, Gianinna (31 de ani) şi Jana (24 de ani), au declarat că neurochirurgul Leopoldo Luque a fost responsabil de deteriorarea stării de sănătate a tatălui lor.

Ancheta încearcă să stabilească dacă a existat o eventuală neglijenţă sau imprudenţă în ceea ce priveşte tratamentul medical administrat lui Maradona. Ea ar putea duce la inculpări pentru neacordarea de ajutor unei persoane aflate în pericol sau omor din culpă, delicte pedepsite în Argentina cu cinci până la cincisprezece ani de închisoare.

Te-ar putea interesa:  Barcelona și Manchester City, eșecuri în campionat

Ancheta se concentrează asupra a şapte persoane: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatra Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un bărbat şi o femeie) care erau la căpătâiul lui Maradona, precum şi coordonatorul acestor infirmieri şi un medic coordonator al spitalizării la domiciliu.

Diego Armando Maradona, în vârstă de 60 ani şi suferind de probleme legate de dependenţa de alcool, a fost internat într-o clinică din oraşul La Plata, pe 2 noiembrie 2020, din cauza anemiei şi a deshidratării, iar o zi mai târziu a fost transferat la un sanatoriu din oraşul Olivos, în regiunea Buenos Aires, unde a fost operat pentru un hematom subdural la cap.

Pe 11 noiembrie, el a fost externat din sanatoriu, însă sub supraveghere la domiciliu pentru continuarea tratamentului. În acest scop, el s-a mutat într-o casă dintr-un cartier privat de la periferia capitalei Argentinei, unde a încetat din viaţă pe 25 noiembrie, în urma unui stop cardiac.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi martie 8, 2021 23:17
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<