Real Madrid, desemnată ”Echipa anului 2022”

Real Madrid a fost desemnată echipa anului 2022 în cadrul galei Globe Soccer Awards, organizată joi seară la Dubai de Asociaţia cluburilor europene (ECA) împreună cu Asociaţia europeană a agenţilor de jucători (AEAF), informează agenţia EFE

Campioana en titre a Spaniei şi a Europei a fost premiată în total la şase categorii diferite, cucerind trofeele la categoriile cel mai bun jucător, prin francezul Karim Benzema, cea mai bună echipă, cel mai bun antrenor, cel mai bun preşedinte, cel mai bun director executiv şi cel mai bun scouter.

În cadrul galei de la Dubai, internaţionalul spaniol Sergio Ramos (Paris Saint-Germain) a intrat în posesia premiului rezervat celui mai bun fundaş din istorie.

„Mai am multe vise şi obiective de îndeplinit”, a declarat cu această ocazie fostul căpitan al lui Real Madrid.

„Este un lucru incredibil. Acest premiu reprezintă efortul şi sacrificiul de-a lungul carierei mele. Mulţumesc cluburilor Sevilla FC, Real Madrid, Paris Saint-Germain şi echipei naţionale. Mai am multe vise şi obiective de îndeplinit”, a declarat cu această ocazie Ramos, fostul căpitan al lui Real Madrid.

Mutarea norvegianului Erling Haaland de la Borussia Dortmund la Manchester City a fost considerată transferul anului în fotbalul internaţional.

La feminin, trofeul rezervat celei mai bune jucătoare a anului a revenit spaniolei Alexia Putellas, în timp ce Unai Emery, actualul antrenor al echipei Aston Villa, a fost premiat pentru întreaga sa carieră, alături de alte personalităţi ale sportului cu balonul rotund: Adriano Galliani, Romario, Wayne Rooney şi Zlatan Ibrahimovic.

Lista câştigătorilor Globe Soccer Awards 2022:
Echipa masculină a anului: Real Madrid
Echipa feminină a anului: Olympique Lyon
Echipa de tineret a anului: Benfica Lisabona
Jucătorul anului: Karim Benzema
Jucătoarea anului: Alexia Putella
Cel mai bun fundaş din istorie: Sergio Ramos
Preşedintele de club al anului: Florentino Pérez
Antrenorul anului: Carlo Ancelotti
Scouterul anului: Juni Calafat
Directorul executiv al anului: Jose Angel Sanchez.
Directorul sportiv al anului: Paolo Maldini şi Frederic Massara
Agentul anului: Jorge Mendes
Recunoaştere a carierei: Unai Emery, Rene Ramos, Adriano Galliani, Romario, Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic.
Premiul TikTok de jucător al anului (votat de fani): Mohamed Salah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *