Mutu, meci de retragere cu gol, la Cluj

Fostul internaţional Adrian Mutu a marcat un gol pentru echipa României, duminică, la meciul său de retragere din activitate, desfăşurat pe Cluj Arena, în cadrul Sports Festival.

Echipa României, alcătuită din foşti internaţionali, a terminat la egalitate cu o selecţionată mondială, World Stars, 3-3, Mutu marcând dintr-o pasă primită de la Gheorghe Hagi, în faţa a aproape 20.000 de spectatori. Celelalte goluri ale echipei României au fost înscrise de Ionel Ganea.

În acest meci memorabil, desfăşurat în încheierea celei de-a treia ediţii Sports Festival, Adrian Mutu a purtat clasicul tricou cu numărul 10 la naţională şi a jucat pentru ambele echipe. După ce a marcat în prima repriză pentru România, Mutu a jucat după pauză în echipa World Stars. La final, fanii au intrat în stadion pentru a fi mai aproape de cel care a oferit atât de multe fotbalului românesc şi internaţional şi care a devenit cel mai mare golgheter al echipei naţionale, alături de Gheorghe Hagi, cel mai bun jucător străin din Italia în 2008 şi o legendă a clubului Fiorentina.

Te-ar putea interesa:  Anglia a distrus Iranul cu 6-2

„Nu mă aşteptam să fie aşa de multă lume. A fost un ‘vibe’ minunat. Eu m-am bucurat de această seară şi sper că toată lumea s-a bucurat. Am avut mulţi prieteni alături şi am încercat să facem show. Am reuşit să îmi gestionez emoţiile, chiar dacă au fost foarte mari. Le mulţumesc tuturor, fanilor, organizatorilor”, a declarat Adrian Mutu după meci.

Gheorghe Hagi l-a caracterizat astfel pe Mutu: „O mare personalitate. Un număr 10 care a făcut diferenţa, care a dat totul pentru echipa naţională. Un jucător, fantastic, excelent.”

Cesare Prandelli, fostul său antrenor de la Fiorentina şi antrenorul selecţionatei mondiale, a declarat cu acest prilej: „Suntem foarte fericiţi să fim aici pentru a-l sărbători pe Adrian. Merită toată această apreciere. Toţi colegii lui au acceptat să fie aici cu mare bucurie şi suntem fericiţi să-l îmbrăţişăm. Cu Adrian am o relaţie strânsă, a fost ca un fiu pentru mine.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *