Radoi a reușit prima înfrângere a României cu Armenia

Naţionala de fotbal a României a pierdut rușinos la Erevan, în fața Armeniei, cu scorul de 3-2 (0-0), miercuri seara, la Erevan, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Armenia a obţinut prima sa victorie în faţa României, după un joc modest făcut de tricolori, în care au abundat greşelile.

Prima ocazie a echipei noastre a venit în min. 10, când Stanciu a executat bine o lovitură liberă de la 28 metri, dar portarul Iurcenko a scos de la vinclu. Un minut mai târziu, Puşcaş era blocat de portar la 8 metri.

La reluare, armenii au fost tot mai incisivi, iar Şagoian (51) a trimis alături de ţintă, din centrarea lui Hambarţumian. Gazdele au reuşit să deschidă scorul (56), prin Eduard Sperţian, cu un şut deviat de Toşca.

Toșca și Crețu, catastrofele României

România s-a avântat în atac în căutarea egalării, dar Iurcenko nu a avut probleme cu mingea trimisă de capul de Puşcaş (60). Niţă s-a opus golului la lovitura de cap a lui Adamian (61), la centrarea lui Barseghian.

Te-ar putea interesa:  Iordănescu a anunțat lotul pentru meciurile cu Grecia și Israel

România a reuşit să întoarcă scorul în doar 11 minute, prin dubla lui Cicâldău (62, 72): la prima fază, mijlocaşul Universităţii Craiova a deviat foarte bine şutul-centrare al colegului său de club Bancu, iar la a doua a reluat cu capul mingea centrată de acelaşi coechipier.

Armenia a primit o mână de ajutor în min. 78, când tricolorii au rămas în zece, după eliminarea lui Puşcaş, pentru o intrare periculoasă la Calisir, în condiţiile în care avea un cartonaş galben.

A urmat apoi un asediu al armenilor, care şi-au creat ocazie după ocazie. Mai întâi Niţă a respins şutul lui Şagoian (82), apoi l-a blocat pe Adamian (83), Şagoian (84) a tras peste poartă, Toşca l-a blocat in extremis pe Adamian, după o eroare a lui Bancu (86).

Gazdele au egalat cu ajutorul unei erori de arbitraj, Haroian reluând în plasă, din poziţie de ofsaid, centrarea lui Barseghian (87). La doar un minut după aceea, Creţu a fost lent în marginea careului şi l-a faultat pe Sperţian, iar Tigran Barseghian a marcat golul victoriei din penalty (89).

Te-ar putea interesa:  Victorie inutilă cu Bosnia

Armenia a ajuns la cinci victorii consecutive în meciurile oficiale, o premieră în istorie acestei echipe. Armenia are maximum de puncte din primele sale trei meciuri în grupa preliminară pentru CM 2022, în timp ce România rămâne cu cele trei puncte obţinute în faţa Macedoniei de Nord (3-2).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *