Prima victorie a lui Klopp, în campionat, pe Old Trafford

Echipa FC Liverpool a învins în deplasare, cu scorul de 4-2, formaţia Manchester United, într-un meci restant contând pentru etapa a 34-a campionatului de fotbal al Angliei. Este prima victorie a antrenorului cormoranilor, Jurgen Klopp, pe Old Trafford, în Premier League. El a mai câștigat pe terenul lui Manchester United în cupele europene.

Brazilianul Roberto Firmino a reuşit o dublă pentru Liverpool, în minutele 45+3 şi 47, celelalte goluri fiind marcate de Diogo Jota (34) şi Mohamed Salah (90) pentru învingători, respectiv Bruno Fernandes (10) şi Marcus Rashford (68).

Partida de pe Old Trafford a fost marcată de protestele suporterilor lui Manchester United împotriva patronilor americani ai clubului, aşa cum s-a întâmplat şi pe 2 mai, data la care trebuia să aibă loc iniţial acest joc.

Pe locul 5

În urma acestui succes, Liverpool a urcat pe locul al cincilea în clasament, apropiindu-se la patru puncte de Chelsea, aflată pe poziţia a patra, ultima care asigură calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, elevii antrenorului Juergen Klopp având însă un meci mai puţin disputat, împotriva formaţiei West Bromwich Albion, pe care o vor înfrunta duminică.

Te-ar putea interesa:  Manchester United -Chelsea

Manchester United ocupă în continuare locul secund, cu un avans de patru puncte faţă de Leicester City (locul 3), fiind în acest moment concentrată pe finala Europa League, în care vor înfrunta echipa spaniolă Villarreal, pe 26 mai la Gdansk (Polonia).

Într-o altă partidă restantă, contând pentru etapa a 19-a din Premier League, disputată joi la Birmingham, echipele Aston Villa şi Everton au terminat la egalitate, 0-0.

Clasament:
1. Manchester City 80 puncte (35 jocuri)
2. Manchester United 70 p (36 j)
3. Leicester City 66 p (36 j)
4. Chelsea Londra 64 p (36 j)
5. FC Liverpool 60 p (35 j)
6. West Ham United 58 p (35 j)
7. Tottenham Hotspur 65 p (35 j)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *