Marele premiu de F1 al Marii Britanii, fără spectatori

Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, programat în data de 19 iulie, se va desfăşura fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat luni responsabilii circuitului de la Silverstone (Anglia) într-un comunicat.
„Sunt extrem de dezamăgit să vă spun că Marele Premiu al Marii Britanii din acest an nu se va putea desfăşura în prezenţa spectatorilor’, a declarat Stuart Pringle, directorul executiv de la Silvestone, citat de site-ul Motorsport.com.
„Am amânat decizia cât mai mult timp posibil, însă a devenit foarte clar, ţinând cont de condiţiile din ţară şi de cerinţele guvernului aflate în vigoare acum şi într-un viitor previzibil, că Grand Prix-ul nu poate avea pur şi simplu loc în condiţii normale. Obligaţia noastră este de a proteja sănătatea şi siguranţa tuturor persoanelor implicate în pregătirea şi desfăşurarea evenimentului, a voluntarilor şi a fanilor incredibili, iar aceasta era cea mai bună, cea mai sigură şi, totodată, singura decizie pe care o puteam lua”, a adăugat oficialul britanic.
Tot luni, organizatorii Marelui Premiu al Franţei au anunţat anularea cursei prevăzute în data de 28 iunie, pe circuitul „Paul Ricard” din Le Castellet, ca urmare a deciziei autorităţilor de la Paris de a interzice organizarea marilor evenimente cel puţin până la jumătatea lunii iulie.
Noua ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1, ar urma să debuteze în Austria, pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg, între 3 şi 5 iulie, probabil „fără fani”, a anunţat Chase Carey, preşedintele societăţii care gestionează cea mai importantă competiţie automobilistică de pe planetă.
„Vizăm un debut al curselor în Europa, în iulie, august şi începutul lui septembrie. Prima dintre ele se va desfăşura în Austria, în weekend-ul 3-5 iulie. În septembrie, octombrie şi noiembrie, urmează că concurăm în Eurasia, în Asia şi pe continentul american, pentru a încheia sezonul în Golf, în decembrie, cu Bahrainul înaintea tradiţionalei finalei de la Abu Dhabi, după ce vom efectua între 15 şi 18 curse”, a declarat preşedintele Formulei 1.
„Vom da publicităţii calendarul nostru finalizat cât mai curând posibil”, a adăugat Chase Carey.
Formula 1 trebuie să organizeze cel puţin opt curse pe trei continente pentru a putea fi clasificată drept campionat mondial, subliniază Motorsport.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *