Ce gest va deveni infracțiune în fotbal

Emi
By Emi aprilie 28, 2020 14:36

Ce gest va deveni infracțiune în fotbal

FIFA vrea să adopte măsuri importante pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului, fiind luată în calcul şi sancţionarea cu cartonaş galben a fotbaliştilor care scuipă.
Lumea fotbalului s-a oprit de mai multe săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus. În timp ce fotbaliştii încearcă să rămână în formă, FIFA se pregăteşte şi ea cât mai bine pentru eventuala reluare a competiţiilor.
Din dorinţa de a reduce riscul propagării virusului, forul fotbalistic mondial ar putea lua măsuri drastice. Potrivit lui Michel D’Hooghe, şeful departamentului medical al FIFA şi fost preşedinte al clubului belgian FC Bruges, jucătorilor ar trebui să li se interzică să scuipe.
„Este o practică răspândită în fotbal şi nu este foarte igienic”, a explicat el pentru cotidianul britanic The Telegraph.
„Când vom relua fotbalul, cred că trebuie să evităm cât mai mult asta. Problema este să ştim dacă va fi posibil. Poate că arbitrii vor putea arăta cartonaşul galben. Este nesănătos şi este un bun mijloc de a răspândi virusul. Este unul dintre motivele pentru care trebuie să fim prudenţi înainte de a reîncepe. Nu sunt pesimist, dar sunt mai degrabă sceptic în acest moment”, a spus belgianul.
Medicii sunt în favoarea acestei idei, deoarece saliva poate rămâne câteva ore pe gazon, de unde riscul pentru ceilalţi jucători, notează Le Soir.

Te-ar putea interesa:  Campionii Chinei la fotbal au dat faliment și s-au desființat

Echipa de fotbal Bayern Munchen a vândut peste 100.000 de măşti de confecţionate din eşarfe cu însemnele clubului, o parte din profit urmând să fie donată în scopuri caritabile, a precizat campioana en titre a Germaniei pe site-ul său oficial.
Măştile în culorile grupării bavareze (alb şi roşu) au fost puse în vânzare online, fiind destinate fanilor care au nevoie de o protecţie suplimentară în timpul pandemiei de coronavirus.
Bayern a explicat că măştile au fost concepute de o companie bavareză, utilizând materialul destinat iniţial eşarfelor care urmau să fie distribuite pe Allianz Arena înaintea meciului cu Chelsea din Liga Campionilor, pentru a marca 120 de existenţă a clubului. „Asta înseamnă că nu există două măşti identice”, precizează liderul din Bundesliga.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi aprilie 28, 2020 14:36
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<