Fotbalul francez, cu ochii la sezonul viitor

Emi
By Emi aprilie 30, 2020 08:50

Fotbalul francez, cu ochii la sezonul viitor

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a estimat joi că semnalul transmis în urmă cu două zile de premierul Eduoard Philippe este „clar” şi i-a îndemnat pe actorii fotbalului din Hexagon să se focalizeze pe sezonul viitor, informează L’Equipe.
„Cred că semnalul pe care premierul l-a lansat în discursul său a fost clar, simplu… Este complicat să avem voci care se contrazic. Propunerea de reluare (a sezonului din Ligue 1) pe 13 iunie nu a fost o opţiune. Cred că trebuie să se concentreze pe lucruri sigure, pe noul sezon. Au semnat un contract (pentru drepturile de televizare, cu Mediapro – n.red.) care le permite să trăiască şi să supravieţuiască”, a declarat Mărăcineanu pentru postul RTL.
Ministrul francez a ţinut să sublinieze că o reluare a campionatului în luna august „ar fi în opoziţia cu ceea ce premierul a propus”, însă nu a exclus ca meciurile să se dispute cu porţile închise, înaintea lunii septembrie, „cât timp adunările cu mai puţin de 5.000 de persoane vor fi autorizate, ceea ce nu a spus (Edouard Philippe)”.
Roxana Mărăcineanu i-a îndemnat totodată, pe fiecare dintre actorii fotbalului „să îşi pună întrebări” pentru a putea face faţă consecinţelor crizei sanitare. „Am văzut televiziuni care au refuzat să plătească proiectele prevăzute, preşedinţi de club care şi-au văzut doar propriile interese, jucători cărora nu le pasă suficient de cluburile lor. Trebuie să existe empatie. Este ceea ce această criză impune tuturor, dar nu s-a mers chiar pe calea care trebuie în fotbalul profesionist”, a mai spus fosta înotătoare de origine română.
„Sezonul 2019-2020 în sporturile profesioniste, mai ales cel de fotbal, nu va putea fi reluat”, a anunţat marţi premierul francez Edouard Philippe, într-un discurs în faţa Adunării Naţionale, dând o lovitură competiţiilor naţionale întrerupte la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus.
Deocamdată însă, Liga profesionistă franceză de fotbal nu a făcut niciun anunţ oficial în privinţa opririi definitive a sezonului în Ligue 1.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi aprilie 30, 2020 08:50
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<