Verstappen a castigat Marele Premiu al Belgiei, a zecea lui victorie a sezonului

Max Verstappen (Red Bull) a castigat, la Spa-Francorchamps, cel de-al 68-lea Mare Premiu al Belgiei de Formula 1, al 12-lea din cele 22 de etape ale campionatului mondial.

Olandezul, care s-a impus pentru al treilea an consecutiv pe circuitul de la Spa, a castigat dupa ce a plecat de pe locul 6 din cauza unei penalizari de cinci locuri pentru schimbarea monopostului peste limita permisa. Mexicanul Sergio Perez (Red Bull) si monegascul Charles Leclerc (Ferrari) au completat podiumul.

Leclerc a plecat din pole position, dar a fost depasit de Perez in primul tur, cu putin timp inainte de virajul Combes. Verstappen a urcat pe locul 4, profitand de o coliziune intre Carlos Sainz (Ferrari) si Oscar Piastri (McLaren) in primul viraj. Australianul a fost nevoit sa abandoneze.

Dublul campion mondial en titre si-a continuat revenirea, trecand de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) in turul 6, de Leclerc in turul 9 si de Perez in turul 17, pentru a prelua conducerea Marelui Premiu. Conducere pe care nu a mai cedat-o.

Te-ar putea interesa:  Carlos Sainz Jr a câștigat Marele Premiu al Marii Britanii

A opta victorie consecutiva

Verstappen a obtinut a 45-a victorie din cariera, a 10-a din acest sezon si a 8-a consecutiva. Sportivul originar din Hasselt si-a consolidat si mai mult pozitia de lider al campionatului, cu 314 puncte, in fata lui Perez, locul 2 cu 189 de puncte. Spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin), locul 5 in Marele Premiu, este pe 3, cu 149 de puncte, cu unul mai mult decat Lewis Hamilton, locul 4 in Marele Premiu si in campionat.

Pilotii se vor bucura acum de o lunga pauza de vara de patru saptamani inainte de urmatorul Mare Premiu, programat sa aiba loc la Zandvoort, in Olanda, duminica 27 august.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *