Marc Marquez va fi nevoit sa isi reduca antrenamentele

Medicii l-au sfatuit pe Marc Marquez sa limiteze pregatirea fizica, organismul sau fiind extrem de solicitat din cauza reintoarcerii la Honda pentru Marele Premiu din Portugalia. Nu se stie cat va dura pana cand va putea functiona la capacitate maxima.

Marc Marquez a avut parte de o reintoarcere incurajanta in cadrul Marelui Premiu din Portugalia, ocupand locul sapte in cadrul unei curse de care nu era sigur ca va fi in masura sa o termine deoarece osul de la mana dreapta este calcifiat si tendoanele sale nu sunt in cea mai buna conditie fizica. Pe pista la Barcelona si mai apoi la Portimao in luna martie, pilotul Repsol Honda a avut cateva zile libere numai bune pentru a se reface inainte de Marele Premiu din Spania. Este nevoit sa isi limiteze antrenamentul pentru a nu-si solicita prea tare bratul si pentru a-si continua convalescenta in cele mai bune conditii cu putinta.

Insusi Marquez a declarat ca acum cel mai important este sa se refaca in totalitate. Se afla intr-o perioada mai dificila a vietii deoarece trebuie sa se refaca neaparat pentru a se reintoarce in competitii. A discutat cu medicii sai si dupa fiecare cursa va urma o perioada indelungata de refacere acasa deoarece osul este din ce in ce mai bine si nu vrea sa il streseze foarte tare.

Te-ar putea interesa:  Miguel Oliveira castiga Marele Premiu al Portugaliei

Antrenamentul de acasa trebuie in egala masura redus putin. Asta inseamna ca, intre curse, nu va pilota absolut nicio motocicleta, va face gimastica, maxim trei sau patru zile pe saptamana insa fara sa exagereze cu greutatile sau efortul fizic. Osul este din ce in ce mai bine insa medicii i-au spus ca stresul exercitat asupra acestuia trebuie sa fie unul progresiv.

Marc Marquez nu stie inca cand va fi 100% recuperat, speram ca acest lucru se va intampla cat mai curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *