Giganții fotbalului european au anunțat formarea unei Super-Ligi

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham sunt printre cele 12 cluburi mari de fotbal care au fost de acord să se alăture proiectului Super Liga Europeană (ESL), anunță BBC. Mutarea este considerată drept una ”seismică” de către sursa citată în condițiile în care alături de cele 6 cluburi britanice din noua competiție vor mai face parte AC Milan, Atletico Madrid, Barcelona, Inter Milano, Juventus și Real Madrid.

Potrivit unui comunicat al ESL, cluburile au fost de acord cu înființarea unei competiții care se va desfășura șa mijlocul săptămânii, iar cluburile vor continua să joace în campionatele lor interne.

Încă trei cluburi se vor alătura ESL

Sezonul inagural va fi cât mai rapid posibil și este posibil ca la format să mai adere încă trei cluburi de top din Europa.

De asemenea,ESL intenționează să organizeze și o competiție feminină după ce începe turneul masculin de fotbal. Primii lideri politici care au condamnat mutarea au fost premierul Marii Britanii și președintele Franței. Boris Johnson a spus că mutarea este motivată de bani și că aceasta va distruge ligile naționale și că este împotriva integrității sportive. La rândul său, Emmanuel Macron a felicitat cluburile franceze că nu se vor alătura proiectului.

Proiectul Super Ligii este contrar valorilor europene de „diversitate” şi „incluziune”, a estimat Margaritis Schinas, vicepreşedintele Comisiei Europene, într-un mesaj postat pe Twitter.

„Trebuie să apărăm un model european de sport bazat pe valori, diversitate şi incluziune. Nu se pune problema rezervării sale pentru puţinele cluburi bogate şi puternice care doresc să rupă legăturile” cu federaţiile naţionale, a scris Schinas, comisar responsabil cu protejarea mediului de viaţă european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *